REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pradeda įgyvendinti tris mėnesius truksiantį projektą „ESF - veža“. Šiandien geležinkelio bėgiais pajudėjo išskirtinis traukinys, kurio vienas iš vagonų yra dekoruotas Europos socialinio fondo (ESF) vykdomų projektų atributika ir jų dalyvių istorijomis. Specialiame „ESF – veža“ vagone su pateikta informacija apie ESF projektus galės susipažinti keliaujantieji tarp Vilniaus ir Kauno bei Vilniaus ir Trakų.

REKLAMA
REKLAMA

Traukinį su „ESF – veža“ vagonu į pirmąją kelionę išlydėjęs Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas sakė tikįs, kad keliaujantiems ir mažai laiko turintiems žmonėms tokia forma pateikiama informacija apie projektus leis kur kas daugiau sužinoti apie galimybes pasinaudoti ESF parama.

REKLAMA

„Keliaujantieji šiuo vagonu galės ne tik bent trumpam atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, bet ir sužinoti, kur kreiptis norint pradėti nuosavą verslą, išmokti naudotis kompiuteriu ar užsienio kalbos. Be to, imtis naudingų iniciatyvų keliaujančius turėtų paskatinti įkvepiantys kitų projektų herojų pavyzdžiai“, - sakė ministras D. Jankauskas.

Viešosios įstaigos Pal. J. Matulaičio šeimos pagalbos centro koordinatoriaus Jono Tumasonio teigimu, dalyvavimas ESF projekte „Socialiai pažeidžiamų moterų profesinės reabilitacijos centras – kavinė“ per vienerius metus, jau leido pagelbėti daugiau nei šimtui įvairių sunkumų patiriančių moterų, kurioms buvo suteikta svarbi socialinė ir kita pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad projekto „ESF – veža“ herojai savo sėkmingais pavyzdžiais paskatins ir kitus žmones ieškoti galimybių, kaip pakeisti savo ir kitų gyvenimus, o svarbiausia, kad padės jiems surasti kelią iki tinkamų projektų", - pirmosios kelionės stilizuotame vagone metu sakė J. Tamusonis.

Kino juostos motyvais dekoruoto vagono keleiviai tikras dešimties jau įgyvendintų ar įgyvendinamų projektų dalyvių istorijas išvys kino juostos dekoracijose, scenarijaus knygose ir stilizuotuose plakatuose. Vagone bus galima užpildyti ir į specialią pašto dėžutę įmesti atvirutę su linkėjimais draugams, artimiesiems ir tiems, kam gali būti aktualūs ESF įgyvendinami projektai.

Šiuo metu Lietuvoje įgyvendinami 312 Europos socialinio fondo finansuojamų projektų pagal 16 priemonių, kuriais siekiama didinti užimtumą ir galimybes įsidarbinti. 9 projektai jau baigti įgyvendinti. Bendra visų projektų sutarčių suma jau siekia apie 1,21 mlrd. litų, iš jų – 1,017 mlrd. litų ESF lėšos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų