REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos generalinė prokuratūra kol kas negavo iš Baltarusijos teisėsaugos institucijų jokios oficialios medžiagos apie Vilniaus raitosios policijos vadą Laimoną Bankauską. Jeigu baltarusiai Lietuvai nepateiks jokių tyrimo duomenų, L. Bankausko istorijoje bus padėtas taškas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Vilmos Žemaitytės, Generalinė prokuratūra neturi jokios informacijos iš Baltarusijos pusės.

REKLAMA

„Jam kardomoji priemonė - suėmimas - tenai (Baltarusijoje - ELTA) yra panaikinta, jis grįžęs į Lietuvą. Mes jokios medžiagos iš baltarusių nesame gavę. Jie neprivalo mūsų informuoti, jie privalo įtariamąjį informuoti apie jam panaikintus įtarimus", - Eltai sakė V. Žemaitytė.

Komentuodama tolesnius procesinius veiksmus, prokuratūros atstovė teigė, jog viskas priklauso nuo to, ar medžiaga iš Baltarusijos bus perduota Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu ji (medžiaga.- ELTA) nebus perduota, tai nieko iš mūsų pusės ir nebus daroma. Vyksta procesas pagal Baltarusijos teisę, Lietuva kištis, daryti įtakos negali. O jeigu jie nuspręstų perduoti tą tyrimą, tada mūsiškiai jau perimtų ir tęstų toliau, įvertintų medžiagą", - aiškino V. Žemaitytė.

Kaip jau ELTA skelbė, Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) nekomentuoja situacijos, susijusios su L. Bankausko paleidimu.

Pasak Baltarusijos pareigūnų, L. Bankauskas rugpjūčio 16 d. buvo sulaikytas Ašmenos pasienio poste, jo automobilyje buvo rasta 45,5 gramo amfetamino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytojo giminės teigė, kad narkotikai jam buvo pakišti.

Trečiadienį Baltarusijos KGB informacijos ir ryšių su visuomene centras oficialiai pranešė, kad L. Bankauskas paleidžiamas.

Žurnalistų paklaustas, ar nutraukta L. Bankauskui iškelta byla, KGB atstovas Aleksandras Antonovičius pareiškė, kad jokių komentarų nebus.

Analitikai prognozavo greitą Lietuvos pareigūno paleidimą, motyvuodami tai Minsko nenoru gadinti santykius su Vilniumi.

Žiniasklaidos neoficialiais duomenimis, ketvirtadienį grįžęs į Lietuvą L. Bankauskas buvo apklaustas Valstybės saugumo departamente.

Penktadienį L. Bankauskas turėtų susitikti su savo vadovu, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Kęstučiu Lančinsku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų