REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas didžiausių, daugiausia prenumeratorių regionuose turintis Lietuvos laikraščių šiandien švenčia savo 70–metį. Ta proga, šio šeštadienio „Valstiečių laikraščio“ numeris pasirodys puošnesnis, kreidinio popieriaus viršeliais, susegtas, išskirtinio turinio.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 70 metų, 1940-ųjų rugpjūčio 27-ąją šviesą išvydo pirmasis „Valstiečių laikraščio“ numeris. Lietuvoje šiuo metu nėra kito leidinio, kuris beveik be pertraukos būtų leidžiamas tiek metų. Per tą laiką pasikeitė labai daug kas: politinė santvarka, valdžia, pinigai, ekonominė situacija. Seniai neliko nei valsčių, nei valstiečių, o „Valstiečių laikraštis“ ir toliau gyvuoja, yra skaitytojų mėgtamas ir mielai prenumeruojamas.

REKLAMA

Iki 1941 m. laikraštį redagavo Michalina Meškauskienė. Tačiau prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, jo leidyba buvo nutraukta ir tik nuo 1944 m. „Valstiečių laikraštis“ vėl pradėtas leisti. Tuo metu redakcijai vadovavo Jonas Zinkus, vėliau jį keitė Juozas Pajaujis, Petras Griškevičius, Jurgis Karosas, o nuo 1992 m. vyr. redaktoriaus pareigas perėmė Jonas Švoba, vadovavęs redakcijai iki 2007 m., kai laikraštį įsigijo įmonių grupė „Žia Valda“. Šiuo metu „Valstiečių laikraščio“ vyriausiasis redaktorius yra Stasys Jokūbaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Per 70 leidybos metų laikraštyje buvo visko: sovietinio gyvenimo aktualijų, naudingų, ūkiškų patarimų, konsultacijų, humoro skyrelio su Anupro Dirvelės nuotykiais, kurie tęsiasi ir šiandien. Lietuvos atgimimo metais laikraštyje atsirado teminių puslapių, kai kurie jų tapo laikraščio priedais“, – pasakoja „Valstiečių laikraščio“ vyriausiasis redaktorius Stasys Jokūbaitis.

Keitėsi ir laikraščio stilius, tiražas. Leidybos pradžioje spaudos kokybė buvo prasta, nuotraukose veidai – sunkiai atpažįstami, neretai šypseną kėlė ir temos bei rašymo stilius. Sovietmečiu „Valstiečių laikraštis“ buvo vienintelis kaimui skirtas respublikinis leidinys. Gana ilgai jis leistas tris kartus per savaitę, dvigubai didesnio formato nei dabar. Tiražas buvo įspūdingas – gerokai per 300 tūkst. egzempliorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkūrus šalies nepriklausomybę, į redakciją įsiliejo daug naujų energingų ir kūrybingų žmonių. Ėmė keistis laikraščio veidas. Turinys tapo įdomesnis, aktualesnis, atsirado naujų skyrelių ir priedų. Skaitytojai su džiaugsmu priėmė atgimusį kaimo laikraštį. Savarankišku tapęs „Valstiečių laikraštis“ plėtojo leidybinę veiklą: pradėjo leisti kalendorius, knygas.

„Šiuo metu laikraštis leidžiamas du kartus per savaitę su šešiais priedais: „Ūkininko žinios“, „Sodyba“, „Bičių avilys“, „Tėviškės šviesa“, „Sveikata“ ir „Šeštadienis“. Kolektyve dirba 70 žmonių, tiek, kiek laikraščiui metų. Keitėsi redaktoriai, stilius, turinys, tačiau „Valstiečių laikraštis“ išliko garbingas, skaitytojų vertinamas leidinys. Tikiuosi, kad ateityje taip pat sėkmingai eisime į priekį, kaip iki šiol, – sakė UAB „Valstiečių laikraštis“ generalinis direktorius Žanas Panovas - Norime padėkoti visiems mūsų skaitytojams, verslo partneriams, kad visus šiuos gražius metus esame kartu, kad mumis tiki ir pasitiki, vertina mūsų darbą, profesionalumą. Ačiū ir redakcijos darbuotojams, leidžiantiems įdomų ir skaitytojo vertinamą laikraštį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų