REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai jau antras kartas šiais metais, kai Šiaurės Korėjos lyderis K.Jong-Ilas aplanko Kiniją. Asmeninnis K.Jong-Ilo traukinys paliko šalį trečiadienį. Prezidentą lydėjo jo sūnus ir įpėdinis K.Jong-unas. Vizito metu buvo aplankyta Kinijos mokykla Jilino provincijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Korėjos ir Kinojos pareigūnai dažniausiai nepatvirtina K.Jong-Ilo vizitų, kol šis negrįžta į Pchenjaną. Retai užsienyje besilankantis lyderis paskutinį kartą Kinijoje lankėsi gegužę.

REKLAMA

Pietų Korėjos pareigūnai pranešė, kad Šiaurės Korėjos lyderio traukinys šio trečiadienio vidurnaktį išvyko iš Manpo į Jiliną. Jiline esančios Yuveno vidurinės mokyklos mokytojai ir vienas mokinys patvirtino, kad K.Jong-Ilas lankėsi pas juos ketvirtadienio ryte. Yra žinoma, kad 1927-1930m. prezidento tėvas K.Il-Sungas taip pat lankė šią mokyklą.

Kol kas nežinoma, kaip ilgai užtruks šis vizitas ir koks jo pagrindinis tikslas. BBC korespondentas J.Sudworthas mano, jog tai galėtų būti prekybos klausimų sprendimas, nes netvirta Šiaurės Korėjos ekonominė padėtis stipriai priklauso nuo prekybos su didžiąja jos kaimyne.

REKLAMA
REKLAMA

J.Sudworthas taip pat mano, kad vizitas gali būti susijęs su K.Jong-Ilo įpėdiniu. Yra tikima, kad Šiaurės Korėjos prezidentas prieš du metus patyrė širdies smūgį ir savo įpėdiniu planuoja paskelbti trečiąjį sūnų K.Jong-Uną. Analitikai tikisi, kad paveldėjimo klausimas bus sprendžiamas valdančiosios partijos konferencijoje, vyksiančioje rugsėjį.

Kitas galimas vizito tikslas, analitikų manymu, gali būti Šiaurės Korėjos atominės programos aptarimas. Po to, kai Šiaurės Korėja buvo apkaltinta nuskandinusi Pietų Korėjos karinį laivą, Kinija jau kuris laikas bando baigti šešių šalių diskusijas dėl atominio nuginklavimo šiaurėje.

Tuo tarpu buvęs JAV prezidentas J.Carteris praleido naktį Pchenjane, stebėdamas JAV piliečio, sulaikyto Šiaurės Korėjoje nuo sausio, paleidimą. A.Mahli buvo nuteistas aštuoneriems metams sunkaus darbo už tai, kad nelegaliai lankėsi šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų