REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar prieš keturis metus iš LR Seimo tribūnos kaip NSGK pirmininkas pristatydamas, istorinio pagal savo reikšmę, parlamentinio tyrimo išvadas aiškiai pasakiau visai Lietuvai, kad mes susidūrėme su neregėto masto antikonstitucine valstybės užvaldymo grėsme iš nelegalios, labai plačiai veikiančios, grupuotės. NSGK išvados pradžioje buvo rimtos, bet korektiškos. Mes tyrimą vykdėme slaptame režime, o be to, nesinorėjo pakenkti šalies prestižui.

REKLAMA
REKLAMA

Tada naiviai manėme, kad aukščiausi šalies pareigūnai mus, žygyje už Tiesą, remia. Kaip mes klydome. Vėliau bandydami prisibelsti iki šalies vadovų sąžinės, kad tie žmones kurie tai daro būtų bent patraukti iš valstybinės tarnybos ir nesulaukę jų pritarimo, bei palaikymo ryžomės tikrai labai rizikingam žingsniui didesnės dalies NSGK tyrimo medžiagos paviešinimo. Šią veiklą lydėjo tikrai dramatiški ir pavojingi, įtampos kupini įvykiai. Apie tai skaitytojai galės susipažinti spaudai ruošiamoje mano naujoje knygoje. Šiame straipsnyje noriu ir privalau sureaguoti į viešumoje atnaujintus svarstymus apie mūsų tyrimą, pagaliau Seimui pateiktas iš VSD 12 pažymų ir tolimesnio tyrimo būtinybę.

REKLAMA

Norint sąžiningai atsyti į šiuos klausimus reikia atsakyti į vieną pagrindinį ar Lietuvos žmonės, politikai, mąstytojai, išminčiai ir ne, nusiteikę toliau gyventi šioje melo, apgaulės, korumpuotų politikų, kriminalizuotos teisėsaugos valstybėje ar ne. Jeigu daugumą tai tenkina, nieko nepakeisime. Jei ne, yra galimybė situaciją keisti iš esmės. Suprantu žurnalistus, kuriems reikia atskirų epizodų, pavardžių, pikantiškų detalių. Reikia tam, kad kelių minučių reportažas būtų kuo skambesnis. Tarp kitko reikia tik netingėti ir atidžiai perskaityti mūsų išslaptintą medžiagą, tai sugretinti su kitais įvykiais ir žinosite kas yra po grafa „slaptai“.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kaip šioje skandalų tikrų ir išgalvotų lavinoje susigaudyti tūlam piliečiui, kuriam visa tai atrodo taip toli nuo jo pensijos, mokesčių už būstą arba darbo nebuvimą. Būtent čia ir slypi visa "valstybininkų" klano gudrybė. Jie nuo pat mūsų tyrimo pradžios menkino mūsų atrastų faktų svarbą ir pasitelkę sau ištikimą žiniasklaidą viską taip supainiojo, kad žmones pasimetė ir to tikrojo pavojaus neįvertino.

Šių eilučių autorius savo kailiu patyręs klano galybę perspėja savo šalies žmones –KLANAS niekur nedingo, jis dar galingas ir tik persigrupuoja, bet veikia. Veikia prieš padorius, sąžiningus politikus (kurių vis tik yra), prieš pareigūnus, o svarbiausia – šalies žmones. Būtent jie padarė taip, kad Lietuvoje gerai gyvena tik 10% gyventojų, jie prastumia į valdžią prisitaikėlius, baikščius politikus ir jais manipuliuoja, ir kas svarbiausia jie valdo kriminalizuotą šalies teisėsaugą. Tai daryti jiems neribotas galimybes suteikia jų valdoma ar įtakojama žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo NSGK gavus taip ilgai lauktas pažymas iš VSD manęs žurnalistai klausia, gal aš žinau kas tose pažymose yra. Nors jų nesu skaitęs, bet žinant detaliai visą tyrimo eigą ir įvykius sekusius po to, užtenka informacijos padaryti išvadai, kad „valstybininkų“ klanas vykdė antikonstitucinę veiklą, kuriai iki šiol neduotas nei politinis, nei moralinis, nei teisinis įvertinimas.

Atkreipkite dėmesį, kad nors keletą metų bando mus įtikinti, kad ten nieko nėra, vis tik nesiryžta jų išslaptinti ir pateikti visuomenei. Reiškia bijomasi. Be to, šio klano veikla tai ne tik įtaka VSD ir jo panaudojimas tenkinant „Dujotekanos“ interesus. Kas įvertino kiek kyšių buvo sumokėta stumiant ir įgyvendinant LEO LT aferą. Kiek gavo politikai? Pikti liežuviai kalba, kad 50 milijonų, o gal po 50? Kodėl būtent klanui tarnaujanti žiniasklaida, o tai „Lietuvos rytas“ ir Lietuvos radijas ir televizija, net apsiputoję rėkė, kad be šio projekto šalis neišgyvens.

REKLAMA

Kiek už tai buvo sumokėta? Kada bus atsakyta kiek iš nelegalių svetimų šalių specialiųjų tarnybų gautų V.Uspaskich 25milijonų atiteko žiniasklaidai. Beja, keliai pagal mums liudijusių VSD karininkų informaciją veda į jau minėtas ir dar kitas žiniasklaidos priemones. Koks likimas tyrimo kuris šiame kontekste buvo pradėtas dėl dienraščio „Respublika“? Kodėl netiriama, o kaip V.Adamkus suteikė pilietybę V.Uspaskich protežė (net nemokančiam lietuviškai) Mansurui Sadekovui, o V.Uspaskich darbuotojai padengė V.Adamkaus rinkimines skolas. Kas ištirs ir duos aiškius atsakymus apie buvusių VSD vadų ir vadukų pamėgtą šalia Klaipėdos esančio „Fazanyno“ priklausančio P.Jurgučiui (įvairių partijų sponsoriui) istoriją ypač pikantiškame naujame kontekste.

REKLAMA

Ten neseniai teisėsaugai atliekant kratą rastas pagal paskutinį technikos žodį įrengtas pasiklausymo kambarys. Juk tai ne žaidimai turint omenyje kokio rango VSD pareigūnai ten svečiuodavosi. Negi taip niekad neįvardysime kaip nusikaltimo nuverčiant teisėtą A.Brazausko vyriausybę, ir nelegaliai suokalbiškai pasodinant į premjero postą G. Kirkilą. Apie tai daug prirašyta, dar daugiau medžiagos, kaip deja, ir apie V.Usapskį, yra VSD, bet nieko nedarom. Gerai nenorime „draugų“ sodinti, tai nors viešai pasmerkime, išmeskime iš socdemų partijos juk jis veikė prieš partijos kolegas A.Brazauską ir Z.Balčytį. Gal nors tai bus pagalba rinkėjam ką galima rinkti, o nuo ko reikia atsižegnoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau tokio pasmerkimo nusipelnė ir buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas E.Kūris, kurio asmenine iniciatyva buvo įvykdyta daug „valstybininkų“ klanui naudingų sprendimų. Tarp kitko jis aktyviai veikė, kad sutrukdyti teisėtą mūsų tyrimą ir klanui naudinga linkme interpretavo pažymų pateikimo galimybes. Būdamas KT pirmininku jis palaikė antikonstituciškai veikiančią grupuotę. Kas tai? Naivumu to nepavadinsi. Tie kurie tarnauja klanui arba jo bijosi mėgsta aiškinti, kad prokuratūra viską įvardijo ir nieko nebaudė. Reiškia viskas tvarkoj. Niekas netvarkoj.

REKLAMA

Visų pirma jie nieko netyrė, o antra prokuratūros veikėjai kaip A.Valantinas, G.Jasaitis patys šio klano sudėtinė dalis, o A.Kliunka kuriam priklauso tai daryti perdaug atsargus, todėl nuo neatmenamų laikų ten šiltai sėdi. Net skandalingiausias, antiįstatymiškas Rusijos saugumiečių įsileidimas, tardant taip vadinamą „teroristę“ E.Kusaitę, jam ne problema. Daro ką nori, nes turi galingų užtarėjų. Kaip ir visagaliu šalyje tapęs buvęs VSD vadovo pavaduotojas D.Dabašinskas, kuris galėjo atvykti į Vilniaus oro uostą nušalinti sienos apsaugos, muitinės, veterinarinės, oro uosto tarnybų pareigūnus ir į šalį arba iš šalies įvežti/išvežti ką nori.

REKLAMA

Nesupratau V.Adamkaus pasipiktinimo „valstybininkų“ rupore LRT kodėl kalbame apie CŽV kalėjimus. Jam reikėjo piktintis kai informavau apie šių veikėjų ardomąją veiklą ir siūliau juos už kenkimą Lietuvai pašalinti iš pareigų. Buvo tai pažadėjęs padaryti dar 2007 m. bet, deja, nepadarė. O man pamelavo. Suprantu, tai smulkmena lyginant su tuo kokius „valstybininkų“ klano nusikaltimus ir savivalę toleravo. Gal nors dabar kai mūsų visi perspėjimai su kaupu pasitvirtino ir LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė lėtai, bet užtikrintai valo valstybę, nuo šios nelaimės V.Adamkus pripažintų klydęs ir pasmerktų tokius veikėjus, o ne gintų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais nuskamba nuomonė, kad V.Adamkus daug padarė gero reklamuodamas Lietuvą užsienyje. Nežinau, kaži kaip tos naudos nepajutau, o žalą kuri padaryta valstybei jam remiant „valstybininkų“ klaną yra didžiulė ir sunku prognozuoti kada ši žala bus ištaisyta. Jei išviso bus. Bėda tame, kad nors daromi tam tikri kosmetiniai personaliniai pakeitimai, vis tik aukščiausia valdžia nepripažįsta, kad egzistuoja sisteminė ir gan globali valstybės užvaldymo realybė.

Šiame nusikalstamame prieš Lietuvą veiksme dalyvauja jau mūsų minėtas klanas, iš valstybės privilegijų ir žmonių engimo lobstantys oligarchai, įvairūs iškrypėliai, kaip pedofilai, rafinuoti nusikaltėliai (prekyba žmonėmis), kriminalizuota teisėsauga ir labai amorali ir korumpuota žiniasklaida. Tokia valstybė – klondaika užsienio specialiosioms tarnyboms. Kol mes nepripažinsime šios pagrindinės grėsmės ir su ja nekovosime, kova su kitomis smulkiomis problemomis rezultato neduos. Visus padorius ir neabejingus kviečiame burtis į TAF www.taf.lt tai ne partija, o žmonių nenorinčių būti vergais ir apgaudinėjamų sambūris. Mes tikime, kad vis tik susivienijus galima įveikti ir šią negandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų