REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas netikėjo, jog mėgėjiški neprofesionalia technika nufilmuoti vaizdeliai gali krauti nemenkus pinigus. Interneto svetainėje Youtube.com talpinami vaizdeliai savo autoriams kaupia pinigus. Kuo kvailesni, kuo juokingesnis filmukas – tuo daugiau peržiūrų, kurių kiekviena reiškia besikaupiančius centus, rašo independent.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutiniškai kas savaitę į Youtube.com svetainę yra įdedama po 60 tūkstančių naujų vaizdo medžiagų. Kai kurios jų sulaukia milijonų lankytojų.

REKLAMA

Svetainė taip pat tampa ir tramplinu populiarumo ar dėmesio siekiančioms pradedančioms žvaigždėms. Vienas ryškiausių tokių pavyzdžių – jaunėlis Justinas Bieberis, kurio mėgėjiškai įrašytas dainas pastebėjo muzikos prodiuseriai. Ir štai dabar jis – pasaulinio lygio žvaigždė.

Neseniai sudarytas turtingiausiųjų Youtube.com vaizdelių autorių dešimtukas. Kiekvienam jų pinigai kapsi, jei jie sutinka prie savo vaizdo medžiagos rodyti ir siūlomą reklamą. Pajamos, gautos už reklamą, yra pasidalinamos per pusę kartu su Youtube.com.

REKLAMA
REKLAMA

1. Shane'as Dawsonas

22 metų vaikinas per pastaruosius metus uždirbo virš 315 tūkst. dolerių. Jo vaizdo įrašai peržiūrėtas daugiau nei 430 milijonų kartų. Kalifornietis, save apibūdinęs kaip „nekaltas vaikinas su purvina burna“ išgarsėjo juokeliu apie tai, kaip vampyrai geria menstruacijų kraują.

2. „The annoying orange“ (liet. „Erzinantis apelsinas“)

Šis Dane'o Boedigheimerio kurtas personažas, erzinantis savo kolegas vaisius bei daržoves, yra uždirbęs jau 288 tūkst. dolerių. Apelsino nuotykius prenumeruoja jau virš milijono svetainės lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Philipas DeFranco

Savo vaizdo siužetais uždirbo 181 tūkst. dolerių. Dar būdamas universitete sukūrė kanalą „Sxephil“, kuriame kuria siužetus politikos temomis, pasakoja naujausius gandus.

4. Ryanas Higa

Komikas, savo populiariaisiais klipais „Kaip būti gangsteriu“ ar „Kaip būti nindze“ uždirbo apie 151 tūkst. dolerių.

5. Fredas

Jauniausias sąraše, uždirbęs 146 tūkst. dolerių. Lucasas Cruikshankas sukūrė šešiamečio balsu kalbantį personažą. Netrukus šie vaizdo siužetai turėtų pasirodyti vaikams ir jaunimui skirtame televizijos kanale „Nickelodeon“.

REKLAMA

6. ShayCarl

Anskčiau radijo laidų vedėjų dirbęs trijų vaikų tėvas savo vaizdo siužetais per šiuos metus uždirbo 140 tūkst. dolerių. Per dvejus metus vyras jau yra sukūręs virš šimto klipų. Vyras šiuo metu kuria vaizdo siužetus trims svetainės kanalams.

7. „Mediocre films“

Dar vieno komiko – Grego Bensono – sukurtas kanalas, uždirbęs 116 tūkst. dolerių. Vyras jau spėjo paneigti sąrašą patikinęs, jog jis neturi priklausyti daugiausiai uždirbančiųjų dešimtukui.

8. „Smosh“

Youtube.com svetainėje jie, pagal peržiūrėtų siužetų skaičių, jau atsidūrė penktoje vietoje. Jų šių metų uždarbis siekia 113 tūkst. dolerių. Komikų Anthony Padillos ir Iano Hecoxo kurti video klipai žurnalo „Time“ apibūdinti kaip svetainės „šeštadienio vakaro šou“.

REKLAMA

9. „The young turks“

Ilgiausiai svetainėje egzistuojanti pokalbių laida per šiuos metus uždirbo 112 tūkst. dolerių. Rytinę pokalbių laidą per mėnesį peržiūri apie 13 mln. žmonių.

10. Natalie Tran

Vienintelė moteris sąraše savo klipais uždirbo 101 tūkst. dolerių. Australietės komikės kurtus siužetus jau peržiūrėjo 138 mln. kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų