REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio statistikos biuro duomenimis, pernai į Didžąją  Britaniją atvyko 4 proc. arba 33 tūkst. mažiau žmonių nei 2008 metais. 2009 m. šis skaičius siekė 567 tūkst., palyginus su 590 tūkst., atvykusių prieš du metus.

Išvykstančiųjų iš šalies žmonių skaičius sumažėjo dar labiau - 13 proc. Per antrą šių metų ketvirtį iš JK deportuota arba išvyko savo noru 14,130 tūkst. gyventojų.

Taip pat daugiau nei trečdaliu išaugo studentams išduotų vizų skaičius, bet dėl ekonomikos nuosmukio sumažėjo darbo vizų.

Vidaus reikalų ministerijos ketvirtadienį išplatintame pranešime taip pat pateikiami šių metų antrojo ketvirčio demografiniai duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Iš jų aiškėja, kad 2010 balandžio – birželio mėnesiais gautų prašymų suteikti politinį prieglobstį skaičius buvo 29 proc. mažesnis, palyginus su tuo pačiu periodu pernai. Labiausiai tai įtakojo kiek atslūgęs politinio prieglobsčio prašytojų iš Zimbabvės srautas.

Skaičiai rodo, kad paraiškų politiniam prieglobsčiui kasmet pateikiama vis mažiau. Tačiau leidimų gyventi JK per metus išduota 37 proc. daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų