REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorė Noomi Rapace, vaidinanti švedų trileryje „Mergina su drakono tatuiruote“, prisipažino jau pavargusi nuo šlovę jai atnešusio Lisbetos Salander personažo.

REKLAMA
REKLAMA

Europos kino teatruose jau per 100 milijonų eurų uždirbusi kino juosta pastatyta pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

REKLAMA

Kitąmet pasirodys dar viena bestselerio ekranizacijos versija. Ją patikėta sukurti Holivudo režisieriui Davidui Finscheriui („Kovos klubas“, „Kiesta Bendžamino Batono istorija“). Pagrindinius vaidmenis filme atliks kino žvaigždė Danielis Craigas ir kol kas ne itin žinoma aktorė Rooney Mara. Pastaroji įkūnys Lisbetos Salander personažą, kurį švediškoje versijoje atliko Noomi Rapace.

Sužavėti įtaigios N. Rapace vaidybos, milijonai „Merginos su drakono tatuiruote“ gerbėjų visame pasaulyje vylėsi, jog Noomi bus pasiūlyta vaidinti ir amerikietiškoje trilerio versijoje, o paaiškėjus, jog jų viltys nepasiteisino, netgi ėmėsi grasinimų, jog boikotuos amerikiečių filmą, jei jame nepamatys Noomi.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net jei N. Rapace ir būtų sulaukusi D. Fincherio pasiūlymo vaidinti filme – aktorė būtų jo atsisakiusi. Ji prisipažino jau pavargusi nuo Lisbetos personažo, kurią įkūnijo net trijuose filmuose, nes Švedijoje buvo ekranizuotos visos trys S. Larssono trilogijos „Millenium“ dalys – „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“.

„Labai mėgstu filmą „Kovos klubas“ ir manau, kad D. Fischeris yra vienas talentingiausių režisierių pasaulyje, tad jo ekranizacija bus puiki, tačiau istorijoje su Lisbeta aš jau padėjau tašką, - pasakoja N. Rapace, - Man nesvarbu, kas vaidins Mikelį Bliumkvistą. Niekada nesvajojau apie Holivudą. Žinau, kad yra daugybė aktorių, kurie padarytų bet ką, kad ten atsidurtų, bet man svarbiau daryti tai, kuo iš tiesų tikiu ir jaučiu, kad privalau tai padaryti. O su šia istoriją aš jau atisveikinau.“

„Merginos su drakono tatuiruote“ ekranizaciją, kurioje vaidina N. Rapace, kaip tik šiuo metu yra rodo Lietuvos kino teatruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų