REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Švęsk kitaip“ – tokiu šūkiu pradėti naujus mokslo metus kviečia Rugsėjo 1-osios šventės Vingio parke organizatoriai. Šiemet jaunimas skatinamas nepamiršti turinčių negalią, pramogauti ne tik naktiniuose klubuose, bet ir muziejuose bei pasiklausyti esamų ir dar tik kylančių žvaigždžių koncertą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių metų šventė kitokia. Norime, kad žmonės gautų kažką daugiau – ne tik išgirstų koncertą. Renginyje lauks gausybė meninių projektų, galimybių išbandyti savo jėgas. Po renginio su įsigytais bilietais siūlome apsilankyti įvairiuose sostinės naktiniuose klubuose, o dar dvi dienas po renginio – muziejuose nemokamai“, – pasakojo VšĮ „Rugsėjo 1-oji“ atstovė Ieva Svitojūtė.

REKLAMA

Dainininkė Jurga Šeduikytė „Rugsėjo 1-osios“ šventėje pristatys savo ir atlikėjo „Virus J“ bendrą projektą. Paklausta, kuo ši Rugsėjo 1-oji kitokia jai pačiai, J. Šeduikytė tvirtino, kad šios šventės šiemet pirmąsyk nuoširdžiai laukia. „Aš vėl mokausi ir šiemet tikrai labai laukiu mokslo metų pradžios“, – šypsojosi Jurga.

Atlikėja kvietė visus Rugsėjo 1-ąją pažadėti sau pradėti įgyvendinti nors vieną svajonę ar pradėti lankyti naują būrelį. „Aš pati taip darau“, – prisipažino dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

„Rugsėjo 1-osios“ šventė vyks didžiuliame Vingio parke, kuriame šiemet atsiras ir „Rožinio kaspino“ autobusiukas. „Jis aplankė 550 miestų ir miestelių, čia buvo nustatyta 700 galimų krūties vėžio atveju. Šiemet kviesime jaunimą ne tik pasitikrinti ar pasižiūrėti filmą, bet ir prisijungti prie mūsų veiklos bei tapti savanoriais“, – sakė organizacijos „Nedelsk“ savanorė Gabrielė Zuokaitė. Renginyje dalyvauti pažadėjo ir Nacionalinis kraujo centras, „Gyvoji biblioteka“.

Apsilankiusiems šventėje bus suteikta galimybė stebėti Vilniaus „Žalgirio“ futbolo varžybas, stebėti, kaip žaidžia vaikai, pasikalbėti su „Žalgirio“ futbolo klubo treneriais, žaidėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybė dėmesio šiemet žadama skirti judėjimo negalią turinčiam jaunimui. „Tokie žmonės turi menkesnę galimybę patekti į panašius renginius. Anksčiau didžiausia kliūtimi tapdavo atvykimas iki renginio vietos, mat nebuvo leidžiama privažiuoti automobiliais arčiau. Šiemet specialiai paženklintoms priemonėms bus leista atvykti arčiau įėjimų į renginio teritoriją“, – aiškino I. Svitojūtė.

Šventės organizatoriai laikosi panašių taisyklių kaip ir praėjusiais metais: alkoholio renginio teritorijoje nebus, o įsinešti savus svaigiuosius gėrimus griežtai draudžiama. Žadama neįleisti ir neblaivių asmenų. Saugumą užtikrinti turi speciali saugos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų