REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ki šiol per įvairias labdaros akcijas gyventojai buvo prašomi paremti vargingai gyvenančias šeimas drabužiais ir maistu, o dabar – ir mokyklinėmis prekėmis.Nuo pirmadienio tų šeimų vaikams trijose didžiosiose Panevėžio „Maximos“ parduotuvėse Ukmergės ir Klaipėdos gatvėse renkamos aukos sąsiuviniais, rašikliais, pieštukais, trintukais, penalais, kuprinėmis, guašu ir kitais mokyklai reikalingais daiktais.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės akcijos „Būk geriausias mokinys“ organizatorius – šiemet vasario mėnesį įsteigtas labdaros ir paramos fondas „Nebūk abejingas“.

REKLAMA

Panevėžio rajone gyvenantis šio fondo prezidentas Domas Petrulis „Sekundei“ sakė, kad mintis paremti galo su galu nesuduriančių šeimų vaikus kilo per Kalėdas, kai jis kartu su bendraminčiais atvežė joms dovanų dėvėtų drabužių ir žaislų.

D.Petrulį sukrėtė vargana tų šeimų buitis, skurdas.

„Kai kuriose šeimose apdriskę, basi vaikai ropinėjo po aslą, nes namuose nėra net normalių grindų. Ką jau kalbėti apie tokių šeimų galimybes patenkinti elementarius vaiko poreikius, ypač tad, kai yra kelios atžalos“, – kalbėjo D.Petrulis.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač slogų įspūdį jam padarė apsilankymai pas socialiai remtinas šeimas Krekenavos, Ramygalo, Vadoklių seniūnijose.

Todėl buvo sumanyta prieš rugsėjį paremti tokių šeimų vaikus mokyklinėmis prekėmis.

Akcijos organizatoriai svarstė: jeigu gyventojai neatsisako prašomi skurstančioms šeimoms paaukoti maisto, tai veikiausiai sušelps ir jų vaikus mokyklinėmis prekėmis.

Fondo „Nebūk abejingas“ vadovo teigimu, jų siekis – padėti skurstančių šeimų atžaloms pasiruošti mokyklai ir paskatinti juos stengtis gerai mokytis, svajoti apie geresnį gyvenimą ir jo siekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prioritetas – rajono vaikams

Jau pirmąją akcijos dieną, pirmadienį, trijose „Maximos“ parduotuvėse apsipirkę gyventojai socialiai remtinų šeimų vaikams paaukojo po pilną vežimą įvairių mokyklinių priemonių. Labdarą parduotuvėse planuojama rinkti iki šeštadienio.

Tiesa, akcijos organizatoriai svarsto galimybę šeštadienį akciją pratęsti miesto centre esančioje „Maximoje“. Mat tą dieną čia apsilanko ypač daug pirkėjų.

Pirmosiomis akcijos dienomis jos organizatoriai pastebėjo, kad dažniausiai aukoja tie žmonės, kurie patys turi vaikų ir žino, kiek daug visko jiems reikia nupirkti mokslo metams ir kiek tai kainuoja.

REKLAMA

„Jie nėra turtuoliai, kurie neskaičiuoja pinigų. Anaiptol. Tačiau užjaučia gyvenančiuosius dar sunkiau ir nori bent kiek jiems padėti“, – pasakojo pašnekovas.

Labdaros ir paramos fondas „Nebūk abejingas“ planuoja jau šiandien su dovanomis aplankyti pirmąsias socialiai remtinas Panevėžio rajono šeimas. Pasak D.Petrulio, dalis labdaros bus skirta miesto vaikams, tačiau daugiausia nukeliaus į rajoną.

Akcijos organizatoriai susidarė įspūdį, kad kaime didesnis skurdas nei mieste.

Fondo atstovai pasikliaus miesto ir rajono socialinių darbuotojų rekomendacijomis, kurioms šeimoms labiausiai reikalinga parama mokyklinėmis prekėmis.

REKLAMA

Atsižvelgiant į vaikų amžių, bus sudaryti atitinkami dovanų paketai. Mažiausieji, ikimokyklinukai, juose ras piešimo popieriaus, spalvotų pieštukų, akvarelę, flomasterių.

Didesniesiems skirtus dovanų paketus papildys įvairaus storio sąsiuviniai, jų aplankai, penalai, liniuotės ir panašiai.

Šiurpūs rekordai

Pasak Panevėžio rajono globos ir rūpybos skyriaus vedėjos Aldonos Paškevičienės, per pusantrų metų, nuo 2009-ųjų sausio iki 2010-ųjų liepos, rajone socialiai remtinų asmenų padaugėjo daugiau kaip penkis kartus. Praėjusių metų pradžioje socialines pašalpas gavo 217 šeimų, arba 686 žmonės, o šiemet liepos 1 dieną – 1637 šeimos, arba 3550 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų