REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį prasidėjo dvi dienas truksiantis metinis Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas. Prezidentūroje susirinkusius diplomatus pasveikinusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė kvietė bendrauti kolegiškai.

REKLAMA
REKLAMA

"Bendravimas bent jau Prezidentūroje su manimi turėtų būti kaip su kolege", - sakė valstybės vadovė susirinkusiesiems.

REKLAMA

Šiemet metinis Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas prasidėjo netradiciškai tuo, kad apsieita be ilgesnių viešų kalbų. Tarusi kelis sakinius prie žurnalistų, Prezidentė pakvietė ambasadorius pabendrauti diskusijų forma nestebint žiniasklaidai.

Metininiame diplomatinių atstovybių vadovų susitikime planuoja dalyvauti 41 ambasados, 8 konsulinių įstaigų, 9 atstovybių prie tarptautinių organizacijų, specialiosios misijos Afganistane atstovai ir du laikinieji reikalų patikėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime bus aptarti artimiausi Lietuvos užsienio politikos prioritetai ir perspektyvos, Lietuvos diplomatijos laukiantys pasikeitimai pradėjus veikti Europos Sąjungos Išorės veiksmų tarnybai.

Susitikimo dalyviai diskutuos apie pasirengimą kitais metais prasidėsiančiam Lietuvos pirmininkavimui Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai ir artėjančiam Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai 2013 metais.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo spaudai, kaip ir ankstesniais metais, didelis dėmesys bus skiriamas diplomatijos ir verslo sąveikai. Ketinama aptarti būdus ir galimybes, kaip Lietuvos atstovybės užsienyje gali padėti Lietuvos verslininkams megzti naujus verslo ryšius, atrasti naujas ir plėsti jau esamas lietuviškų prekių ir paslaugų eksporto rinkas.

Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovai svarstys, kaip galima pagerinti teikiamų konsulinių paslaugų kokybę ir stiprinti ryšį su užsienyje gyvenančiais lietuviais. Bus ieškoma būdų didinti atstovybių darbo efektyvumą ir prieinamumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų