REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos sostinės Tverės rajoo teismas nepriėmė maskvietės Svetlanos Dobronravovos  ieškinio, kuriuo ji skundė Maskvos valdžios neveiklumą smogo ir Pamaskvio gaisrų metu. Jai pasiūlyta šalinti ieškinio trūkumus. Tuo pat metu pareiškėjai su grasinimais skambino milicijos pareigūnai .

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia buvo abejinga prašymams

Maskvietė padavė į teismą Maskvos vyriausybę ir Sveikatos apsaugos ministeriją. Ieškinyje Dobronravova prašė pripažinti šių institucijų veiksmus neteisėtais, nepagrįstais ir neadekvačiais, įpareigoti atsakovus išnagrinėti jos anksčiau rašytus prašymus ir atsakyti į juos, taip pat pripažinti  teisę į kompensaciją, jei bus nustatyta kad pareiškėjos  sveikata rimtai nukentėjo nuo smogo.

REKLAMA

Pareiškime teismui teigiama, kad dėl smogo ir gaisrų Maskvoje buvo neįmanoma gyventi. Pareiškėja pažymėjo, jog ji kreipėsi į įvairias valdžios institucijas, prašydama patarimo kaip elgtis šiuo  ekstremaliu atveju, tačiau susidūrė su valdininkų abejingumu ar atviru priešiškumo jos atžvilgiu.

Maskvietei skambina milicijos pareigūnai ir grasina psichligonine

Dobronravova, duodama interviu žiniasklaidos priemonėms teigė, kad jai pradėjo skambinti milicijos pareigūnai, su grasinamo turinio pareiškimais :„ esą esu psichiškai nenormali ir kad jie ras priemonių, kaip mane uždaryti į ligoninę su psichinę negalią turinčiais asmenimis".

REKLAMA
REKLAMA

Maskvietė pareiškė, kad visi skambučiai įrašinėjami, todėl reikalui esant jie bus pateikti visuomenei.

Dobronravovos teigimu kad artimiausiu metu ji ištaisys ieškinio trūkumus ir kreipsis pakartotinai. Ieškovė pažymėjo, kad teismas taip pat nusižengė įstatymams laiku jos neinformavęs apie ieškinio trūkumų ištaisymą.

Svetlana Dobronravova dirba juriste. Ji pažadėjo, kad ieškiniai bus du. Antru ieškiniu ji reikalaus materialinės ir moralinės žalos atlyginimo visiems Maskvos gyventojams. Žmonėms reiks pasirūpinti pažymomis apie sveikatos pablogėjimą smogo metu. Ji teigia, kad Pamaskvio gaisrai tapo ir kai kurių gyventojų mirties priežastimi, jų artimieji taip pat turi teisę į kompensacijas. Teisininkė siūlo visiems nukentėjusiems jungtis ir kartu ginti savo teises.

Laisvoji Rusijos spauda pažymi, kad tokių ieškinių praktika  nėra didelė, o laimėjusių ieškinius praktiškai nėra, rašo newsru.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų