REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apskrities skyrius kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Kėdainių rajone ir Vilniuje registruotų bendrovių vadovai įtariami sukčiavimu ir beveik pusės milijono litų pasisavinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai pareikšti tiek 35-erių ir 54-erių metų bendrovių vadovams, tiek pačioms bendrovėms kaip juridiniams asmenims.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2003-2004 metais Vilniuje veikiančios bendrovės vadovas B. V., veikdamas kartu su realios ūkinės finansinės veiklos nevykdančios bendrovės vadovu M. D., sudarydavo fiktyvias statybos subrangos sutartis, klastojo buhalterinės apskaitos dokumentus, statybos žurnalus, darbų atlikimo aktus, nurodydami juose tikrovės neatitinkančius duomenis apie vidaus apdailos ir pastatų remonto darbus.

Bendra tokių tariamų sandorių suma siekė daugiau nei 310 tūkst. litų. Bendrovės į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 47 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Kėdainių rajone registruotos bendrovės direktorius 35-erių metų M. D. sudarė daugybę fiktyvių sutarčių su veikiančiomis įmonėmis - dėl reklaminių bukletų gamybos ir platinimo, reklaminių katalogų ruošimo spaudai, kompaktinių plokštelių įrašymo paslaugų, gelžbetoninių ir medinių pabėgių bei iešminių ašių pardavimo už daugiau nei 110 tūkst. litų. Tokiu būdu bendrovė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 17 tūkst. litų PVM.

FNTT tyrėjai atskleidė, kad pinigai už tariamai atliktas paslaugas ar parduotas prekes buvo grąžinami atgal įmonių direktoriams. Pastarieji, būdami ne tik bendrovių direktoriai, bet ir kasininkai, iš viso pasisavino per 422 tūkst. litų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

Kaltinamiesiems gresia maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų