REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po ką tik pasibaigusio Vilniaus Daukanto aikštėje vykusio Vytauto Pociūno mirties paminėjimo pasirodžiusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė esanti įsitikinusi, jog ketverius metus trunkantis tyrimas pagaliau pajudės.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vidurdieny daugiau nei šimtas susirinkusiųjų pagerbė prieš ketverius metus neišaiškintomis aplinkybėmis žuvusio Lietuvos saugumo pareigūno V. Pociūno metines.

REKLAMA

Baltarusijoje, Bresto mieste, pro viešbučio langą iškritusio pareigūno atminimas buvo paminėtas tylos minute, Veronikos Povilionienės, Kosto Smorigino ir Olego Ditkovskio dainomis.

Minėjimui pasibaigus, į prezidentūrą grįžusi D. Grybauskaitė teigė norėjosi sutikti ir pačią pareigūno našlę Liudviką Pociūnienę bei pasidomėti, kaip ji vertina pokyčius ketverius metus trunkančioje byloje. „Noriu patikinti, kad naujoji prokuratūros vadovybė daug dėmesio skiria rezonansinėms byloms. Ši taip pat nebus išimtis. Turėsim kur kas gilesnį ir objektyvesnį tyrimą“, – tikino Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Tirdama V. Pociūno mirties priežastis Generalinės prokuratūros prokurorai du kartus buvo pateikę išvadą, jog jo žūtis tebuvo nelaimingas atsitikimas. Ikiteisminis tyrimas trečiąkart buvo atnaujintas tik po pareikštų skundų.

Beveik valandą trukusiame minėjime dalyvavęs Seimo narys Valentinas Mazuronis teigė tikintis, jog „galima laukti geresnių bylos rezultatų“. Pasak politiko, padidėjęs visuomenės bei žiniasklaidos susidomėjimas privers siekti teisingumo.

„Rugsėjo 8 dieną bus priversta atsakyti ir dėl gautų VSD pažymų turinio. Seimas negalės nutylėti. Gal pagaliau bus išaiškinti visi egzistavę korupciniai ryšiai“, – tikino V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu minėjime pasirodęs Seimo narys Kęstutis Masiulis prisipažino netikintis, jog ši itin didelio rezonanso susilaukusi byla bus išaiškinta. „Nemanau, kad išaiškės tikrosios mirties aplinkybės – per daug laiko praėjo. Buvo galima spėti sufalsifikuoti daug faktų, o tiesos tirti niekas nebandė. Tiek patys Baltarusijos pareigūnai nėra iniciatyvūs šiuo klausimu“, – tikino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys.

Minėjime pasirodė ir Drąsiaus Kedžio šalininkai,tikinę, jog atvykę tik palaikyti nuo VSD nukentėjusio pareigūno atminimą.

Minioje pastebėta ir terorizmu kaltinama Eglė Kusaitė. Mergina, paklausta ar ne priešiškumą VSD vykdomiems veiksmams atėjusi pareikšti patikino, kad atėjo tik pagerbti žuvusiojo atminimą ir pasiklausyti muzikos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų