REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalia Vilniaus esančiose gamybinėse patalpose dar šiemet ketinama pradėti rinkti originalaus dizaino Prancūzijos koncerno „Cegelec“ troleibusus ir gamtinėmis dujomis varomus autobusus. Projekto vykdytoja Lietuvoje – UAB  „Yask East“, specialiai įsteigta šiam projektui, o užsakovai – Ukrainos korporacija  „Bogdan“ bei Prancūzijos kompanijos „Cegelec“ antrinė įmonė Čekijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Marjanas Mečkovskis, „Yask East“ direktorius, teigia, kad šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo gamybai darbai, su užsakovais derinamos naujos gamybos detalės. „Jau įrenginėjame reikiamas gamybos patalpas ir deriname būsimųjų gaminių techninius brėžinius, inžinerinius sprendimus. Tai bus ekologiškos ir itin modernios transporto priemonės“, – darbus apibūdina M. Mečkvskis.

REKLAMA

Naujų troleibusų ir autobusų eskizus dizaineriai jau pateikė, o inžinieriai baigia pritaikyti juos gamybai. Vieno iš naujųjų troleibusų kaina galėtų siekti apie 300 tūkst. EUR.

Šis projektas yra tikras Europos šalių bendradarbiavimo pavyzdys: Ukrainos „Bogdan“ gamykla tieks transporto priemonių korpusus, „Cegelec“ – elektros įrangą. Tiltus gamins kompanija „Voith“, sėdynes – Lenkijos kompanija „Strar“, kompresorius – Anglijos gamintojas „Hydrovane“, o akumuliatorius – Prancūzijos „Faiveley“.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas bus ir šių visuomeninio transporto priemonių vidaus dizainas, mat sėdynės bus montuojamos iš permatomos kietos medžiagos ir bus pritaikytos įvairiems reklaminiams sprendimams.

Šį pirmadienį, rugpjūčio 21 d. Kaune pristatomas naujas, neįprastos formos troleibusas „Bogdan“ yra planuojamų Lietuvoje rinkti troleibusų pirmtakas. Jo bazėje bus montuojami naujų formų troleibusai „Cegelec“. „Norėjome supažindinti visuomenę su mūsų planuojamo troleibuso prototipu. Lietuviškoje jo versijoje bus įdiegta turtingesnė  įranga ir skirsis dizainu, tačiau kėbulas bus panašus,“ – kodėl nusprendė supažindinti miestiečius su naujuoju „Bogdan“ paaiškina M. Mečkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame žemagrindžiame trijų durų ukrainiečių Lucko gamyklos troleibuso modelyje T 70115 yra 32 sėdimųjų vietų, iš viso juo gali važiuoti 116 keleivių.

Pasak M. Mečkovskio, Lietuvoje surinktus troleibusus ir autobusus, p planuojama tiekti ne tik Baltijos šalims, bet ir visai ES. Gamintojai atskleidė planus ES parduoti mažiausiai 100 tokių troleibusų. Pirmosios išbandyti naują gaminį kviečiamos Lietuva, Latvija ir Estija.

Techninė charakteristika:

Išoriniai matmenys: ilgis 12000 mm, plotis – 2552 mm, aukštis – 3400 mm.

Vietų skaičius: 34 sėdimos, stovimos – 65

Variklis: Asinchroninis 175 kW

Kondicionierius: vairuotojo kabinoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų