REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Buvęs policininkas, apsiginklavęs M-16 šautuvu, paėmė įkaitais turistų autobusą Filipinų sostinėje Maniloje, praneša policija.

REKLAMA
REKLAMA

BBC rašo, kad į plėšimą ir narkotikų bylą įsipainiojęs vyresnysis inpektorius šitaip reikalauja būti grąžintas į darbą.

REKLAMA

Tarp mažiausiai 25 įkaitų yra ir vaikų, aštuoni įkaitai jau paleisti, autobuse liko dar 17.

Manilos policijos atstovas vyresnysis inspektorius Erwin'as Margarejo teigia, kad jėgą naudos tik blogiausiu atveju, mat pagrobėjas sutinka bendradarbiauti.

Nepatenkintas policininkas

Nepatvirtintais duomenimis, iš aštuonių išlaisvintų įkaitų penki yra suaugusieji ir trys vaikai. Autobuse buvo 25 žmonės, iš kurių 22 buvo turistai iš Honkongo, o trys – filipiniečiai (vairuotojas, gidas ir fotografas).

REKLAMA
REKLAMA

Autobusas stovėjo prie „Luneta“ parko centrinėje Maniloje, kai pasirodė užpuolikas. Dabar autobusas sustabdytas aštuonių juostų kelyje parke, kelyje pastatytos užtvaros.

„Mes vis dar stengiamės nustatyti pagrobimo aplinkybes ir, kas nutiko,“ – vietiniam radijui sakė Manilos policijos viršininkas Leocadio Santiago. „Autobuse yra vaikų ir suaugusiųjų,“ – sakė jis. Dar pridėjo, kad užpuolikas turi M-16 šautuvą.

Nustatyta, kad užpuolikas yra buvęs vyresnysis policijos inspektorius Rolando Mendoza, kuris 2008 m. buvo apkaltintas plėšimu, turto prievartavimu, su narkotikais susijusiais nusikaltimais. Sakoma, kad jis susistabdė autobusą prieš atsukdamas ginklą į keleivius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „BBC's South East Asia“ korespondento Rachel Harvey, grobimai Filipinuose yra ne tokie jau reti. Dažniausiai jie būna susiję su politiniais ar verslo konfliktais.

16:16 val. Naujienų agentūra BBC pranešė, kad užgrobėjas paleido dar vieną įkaitą.

Nepasisant to, kad autobuvo viduje dar buvo likę 16 įkaitų, policija kelis kartus  mėgino autobusą šturmuoti, tačiau juos sustabdydavo šūviai iš vidaus.

Galiausiai policininkams pavyko išmušti langą ir užimti autobusą. Atidarius duris iš jo išvesti įkaitai. Kiek žmonių žuvo ar yra sužeista, kol kas nepranešama, tačiau patvirtinta, kad autobusą užgrobęs vyras buvo nušautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų