REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 19 d. Lietuvos paviljonas sulaukė svarbaus svečio – pasaulinės parodos „EXPO 2010“ vykdomojo komiteto direktoriaus pavaduotojo Zhou Hanmin. Jis – antrasis pagal pareigas asmuo visame „EXPO 2010“. Hanmin lankymosi tikslas – pamatyti visų parodoje dalyvaujančių valstybių, miestų ir korporacijų paviljonus, sužinoti, kaip jiems sekasi.

REKLAMA
REKLAMA

Hanmin yra buvęs Lietuvoje 2008 m. lapkritį, tada jis kvietė ir ragino Lietuvą dalyvauti pasaulinėje parodoje, buvo susitikęs su Seimo Pirmininku, Premjeru, ministrais, skaitė pranešimą „Litexpo“ rūmuose. Profesorius Hanmin prisiminė kai kurias Vilniaus senamiesčio gatves, Stebuklo plytelę, cepelinus ir kitus nacionalinius patiekalus, žinojo apie visus paviljono laiko juostoje išvardintus svarbiausius istorinius faktus.

REKLAMA

Ponas Zhou Hanmin susidomėjo UNESCO kultūriniu paveldu Lietuvoje, šilko ir gintaro kelių sankirta. Jis pasakojo, kad būdamas Lietuvoje nusipirko medelį iš gintaro, kuris primena nefritą ir skleidžia teigiamą energiją. Hanmin patiko paviljone suteikiama galimybė lankytojams pažaisti krepšinį ir pats išbandė savo jėgas, o vėliau nusifotografavo prie Jono Kazlausko maketo.

Svečių knygoje Lietuvai ponas Hanmin parašė: „Tai nuostabus paviljonas su stipriu žmogaus gyvenimo mieste akcentu. Mes labai dėkingi už pristatymą ir dalyvavimą „EXPO 2010“.

Hanmin pažadėjo būtinai dalyvauti Lietuvos nacionalinės dienos renginiuose.

www.expo2010.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų