REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pareigūnai Kybartų pasienio kontrolės punkte fiksuoja naują reiškinį. Noras kuo greičiau įvažiuoti į Kaliningrado sritį ir ten nusipirkti pigesnių prekių Lietuvos piliečius paskatino imtis nusikalstamos veikos, už kurią gresia net laisvės atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastarąsias tris savaites Kybartų pasienio kontrolės punkte budintiems pasieniečiams įkliuvo penki vairuotojai, pateikę suklastotus neįgaliųjų pažymėjimus. Legaliai išduotas toks dokumentas suteikia teisę jo turėtojui per valstybės sieną vykti atskira eile, kuri yra gerokai trumpesnė.

REKLAMA

VSAT pareigūnai neabejoja, kad vykstantys per sieną asmenys nusikalsti ryžtasi norėdami kuo greičiau nuvykti į Kaliningradą ir čia įsigyti pigesnių rusiškų cigarečių, alkoholio, vaistų. Dažnas toks keliautojas į kaimyninę valstybę per parą spėja nuvažiuoti po keletą kartų.

Lengvuosius automobilius vairavę sulaikytieji, kurių amžius yra nuo 26 iki 66 metų, turėdavo tvarkingus kelionės ir transporto priemonių dokumentus, tačiau pasieniečiams pateikti neįgaliųjų pažymėjimai būdavo visiškai suklastoti.

REKLAMA
REKLAMA

Visais atvejais klastotes VSAT pareigūnai nustatė plika akimi.

Neįgaliųjų pažymėjimai yra pagaminti nestandartiniu būdu: manoma, kad šie dokumentai atspausdinti spalvotu spausdintuvu.

Iš penkių sulaikytų lietuvių, mėginusių taip suvaidinti neįgalius asmenis ir turėjusius klastotes, keturi yra Kauno, vienas – Kybartų gyventojas.

VSAT pareigūnai taip pat atkreipė dėmesį, kad trijuose iš penkių sulaikytų neįgaliųjų pažymėjimų yra atspausdintas tas pats dokumento numeris, o skiriasi tik anketiniai piliečio duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padėtį pasienyje stebintys Lazdijų rinktinės pareigūnai taip pat fiksuoja, jog kiekvieną kartą, kai pasienio kontrolės punkte įkliūna tokią klastotę turintis vairuotojas, kelias dienas pastebimai sumažėja neįgaliųjų vairuojamų automobilių. Todėl neatmetama galimybė, jog panašiomis klastotėmis gali naudotis daugiau žmonių, susigundžiusių įsigyti beverčius falsifikatus.

Dėl klastočių Lazdijų rinktinėje pradėti penki ikiteisminiais tyrimai.

Už dokumento suklastojimą ar disponavimą juo gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų