REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos gigantas „British Petroleum“ kaltinamas duomenų, reikalingų ekologinės katastrofos Meksikos įlanoje tyrimui, slėpimu, praneša naujienų agentūra BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „Transocean“, kuriai priklausė avariją patyręs naftos gręžinys, pranešė, kad BP atsisakė su jais dalintis tyrimui reikalingais duomenimis dėl balandžio 20d. įvykusio sprogimo, kurio metu žuvo 11 darbininkų.

REKLAMA

Tai buvo pareikšta „Transocean“ teisininkų laiške, adresuotame JAV przidento Baracko Obamos kabineto nariams bei atsakingiems Kongreso nariams.

Laiške rašoma: „BP toliau rodo nenorą ne tik tiesiai atsakyti į užduodamus klausimus, bet vengia dalintis netgi būtiniausia infomacija, reikalinga „Transocean“. Tai kelia nerimą, nes BP laužo savo pačios nustatytus įsipareigojimus viešai ir atvirai informuoti visuomenę bei teisingai vykdyti tyrimą ir, rodos, netgi tikslingai stengiasi įvykio tyrimui pakenkti.“

BP bet kokius jiems mestus kaltinimus atmetė. Kompanija išplatino pranešimą, kuriame rašoma: „Mus nuvylė „Transocean“ parašytas laiškas su tiek neteisingų ir klaidinančių tvirtinimų, kad BP slepia įrodymus. Mūsų principinė pozicija yra bendradarbiauti su įvairiais tyrėjais bei JAV vyriausybe aiškinantis šios tragedijos priežastis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų