REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 17 d. vakarą  Šanchajuje vykstančioje „World Expo“ parodoje Lietuvos paviljone apsilankė grupė žurnalistų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai atstovavo Vytaras Radzevičius ir Arnas Zuikis iš nacionalinės televizijos, Gražina Ramanauskaitė - Tiumenevienė – naujienų agentūros ELTA direktorė ir Vygantas Švoba iš Ministro Pirmininko tarnybos.

REKLAMA

Kinijos Vyriausybė įvairių šalių žurnalistams organizuoja pažintines keliones po Kiniją ir šįkart buvo pakviesti Baltijos šalių žurnalistai. Žiniasklaidos atstovams Kinijos Užsienio reikalų ministerija parengė intensyvią dešimties dienų darbotvarkę, krios metu jie susitikinėjo su valdžios atstovais ir lankėsi įvairiose Kinijos provincijose. Devintą kelionės dieną žurnalistai atvyko į EXPO, kur be Kinijos ir Naftos paviljono aplankė Estijos, Latvijos ir Lietuvos paviljonus.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems be išimties žurnalistams patiko Lietuvos paviljonas, kuriame pateikiama nemažai informacijos apie šalį. Lietuvos televizijos žurnalistai džiaugėsi regėdami dvylikoje ekranų rodomus šalies vaizdus, dauguma kurių yra paimti iš Lietuvos televizijos archyvo. Ypatingai Lietuvos žurnalistai apsidžiaugė kai sužinojo, kad paviljone yra nacionalio maisto restoranas – nuo pat kelionės pradžios latviai žurnalistai erzino lietuvius, ar šie duos jiems paragauti cepelinų.

Po apsilankymo Lietuvos paviljone tiek latviai, tiek estai pripažino, kad Lietuvos  paviljonas iš Baltijos šalių – geriausias. Estijos nacionalinės televizijos žurnalistas Kadi Alatalu svečių knygoje parašė: „Lietuviai visada turi daugiau – jie net turi balioną kai tuo tarpu estai teturi 33 kiaules!“

www.expo2010.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų