REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, atplėšus vokus su kandidatų į Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius dokumentais, paaiškėjo, jog tarp pretendentų – pastarąją kadenciją rektoriaus pareigas ėjęs Zigmas Lydeka bei Maltos universiteto profesorius Markas Paulas Brincatas.

REKLAMA
REKLAMA

„Informacija apie konkursą buvo skelbiama ne tik nacionalinėje žiniasklaidoje, bet ir Europos universitetų asociacijos tinklalapyje bei naujienlaiškyje. Nenuostabu, kad sulaukėme ir tarptautinio susidomėjimo. Tačiau profesorius M. P. Brincatas iki šiol nepateikė galutinio sutikimo dalyvauti konkurse eiti rektoriaus pareigas“, – sakė VDU tarybos įgaliotos komisijos narys, universiteto mokslo prorektorius Juozas Augutis.

REKLAMA

Ateinantį trečiadienį įvyks atviras VDU tarybos posėdis, skirtas pretendentų į rektoriaus pareigas susitikimui su tarybos nariais ir universiteto bendruomene. Po to – VDU tarybos posėdis, kurio metu ir bus išrinktas naujas VDU rektorius.

Kaip numatyta Vytauto Didžiojo universiteto statute, rektorius leidžia įsakymus, skatina darbuotojus ir studentus, atsako už universiteto finansinę veiklą, tinkamą turto valdymą, naudojimą ir disponavimą juo, rūpinasi teikiamo aukštojo išsilavinimo, mokslinių tyrimų, kultūrinės ir meninės veiklos lygiu, taip pat atlieka kitas funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Universiteto rektorių 5 metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir atleidžia iš jų Universiteto taryba.

VDU taryba yra kolegialus valdymo organas, kuris tvirtina universiteto viziją ir misiją, rektoriaus pateiktą strateginį veiklos planą, svarsto ir tvirtina rektoriaus teikiamus universiteto struktūros pertvarkos planus, nustato universiteto rektoriaus rinkimų viešo konkurso būdu organizavimo tvarką, renka, skiria į pareigas ir atleidžia iš jų rektorių.

Universiteto taryba sudaroma 5 metams iš 11 narių. Ji taip pat nustato universiteto lėšų ir turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais tvarką, svarsto ir tvirtina svarbiausius su tuo susijusius sprendimus, rūpinasi parama universitetui bei atlieka kitas funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų