REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietiškoje Stiego Larssono bestselerio „Mergina su drakono tatuiruote“ („The Girl with the Dragon Tattoo“) ekranizacijoje pagrindinį Lisbetos Salander vaidmenį atliks jauna aktorė Rooney Mara.

REKLAMA
REKLAMA

Filmas kuriamas pagal kultiniu tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

REKLAMA

25 metų aktorė atrankoje įveikė Mią Wasikowską („Alisa stebuklų šalyje“), Ellen Page („Džuno“), Carey Mulligan („Išssilavinimas“), Kristen Stewart („Saulėlydis“), Scarlett Johansson, Natalie Portman ir kitas gerokai garsesnes bei labiau kine patyrusias varžoves.

Kalbama, kad Lisbetos vaidmens siekė ir „Hario Potterio“ žvaigždė Emma Watson, kaip ir filmo herojė, neseniai trumpai nusikirpusi plaukus, tačiau aktorė tai neigia, o filmo režisierius Davidas Finscheris („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“) sako, kad pagrindiniam vaidmeniui jis norėjo nežinomos aktorės.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, taip pat pagrindinį Mikaelio Bliumkvisto vaidmenį juostoje atliks šiuolaikinis Džeimsas Bondas – Danielis Craigas.

Tai bus jau ne pirmas R. Maros ir režisieriaus D. Finscherio bendradarbiavimas. Kartu jie dirbo ir prie netrukus pasirodyti turinčio projekto „Socialinis tinklas“ („Social Network“) apie milžiniško populiarumo sulaukusį „Facebook'ą“.

R. Maros laukia itin didelis iššūkis – pranokti arba bent jau prilygti švediškoje „Merginos su drakono tatuiruote“ ekranizacijoje vaidinusiai švedų aktorei Noomi Rapace. Ji taip įtaigiai ir puikiai įkūnijo Lisbet Salander personažą, kad daugeliui istorijos gerbėjų Lisbeta asocijuojasi tik su N. Rapace. Ištikimiausi gerbėjai netgi siūlo boikotuoti amerikietišką ekranizacijos versiją, jei joje nepamatys N. Rapace.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad įvertinta visais įmanomais Švedijos apdovanojimais, švedė N. Rapace netrukus rankose gniauš iš „Oskaro“ statulėlę. Pranešama, kad svarstoma jos kandidatūra gauti Geriausios metų aktorės apdovanojimą.

N. Rapace ir švedišką filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ versiją Lietuvos žiūrovai kino teatruose pamatys jau nuo rytojaus, rugpjūčio 20 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų