REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministeriją pasiekė žinios, kad atskiri duonos gamintojai nuo š. m. rugpjūčio 23 d. didina duonos gaminių, parduodamų vidaus rinkoje, kainas vienodu dydžiu. Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas atlikti tyrimą dėl duonos gaminių rinkos dalyvių rinkos galių galimo nesąžiningo panaudojimo ir veiksmų derinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu grūdų ir iš jų pagamintų produktų rinkoje pastebimi tam tikri pokyčiai: dėl nepalankių klimatinių sąlygų kyla grūdų supirkimo kainos (tiek vidaus rinkoje, tiek pasaulinėse), kai kurios trečiosios šalys laikinai apribojo grūdų eksportą.

REKLAMA

Žemės ūkio ministeriją jau pasiekė žinios, kad atskiri duonos gamintojai nuo š. m. rugpjūčio 23 d. didina duonos gaminių, parduodamų vidaus rinkoje, kainas vienodu dydžiu.

Toks duonos gamintojų elgesys vienu metu kelia abejonių, nes, ministerijos duomenimis, iš šių metų derliaus grūdų pagaminti miltai gamyboje dar nenaudojami.

Atsižvelgdamas į pastaruoju metu vykstančius pokyčius rinkoje, ministras kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas atlikti tyrimą dėl duonos gaminių rinkos dalyvių rinkos galių galimo nesąžiningo panaudojimo ir veiksmų derinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų