REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vilniaus Mažajame teatre oficialiai buvo pristatyta nauja teatro vadovė Greta Cholina. Teatro vadybos specialistė, iki šiol dirbusi kartu su savo seserimi Andželika Cholina, pakeitė ligšiolinį VMT vadovą režisierių Rimą Tuminą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios permainos – finansinės

„Man didelė garbė, kad aš čia stoviu. Laikas dabar – labai sudėtingas, bet jis reikalauja permainų ir aš manau, kad tas permainas kursime kartu“, – sakė naujoji teatro vadovė. Anot jos, VMT turi didžiulį kūrybinį potencialą. „Mano patirtis vienokia, jūsų – kitokia, tad suderinę veiksmus ir mintis, padarysime teatrą tokiu, kad su šiuo teatru gyventi norės daugiau žmonių, aktorių, režisierių“, – kreipėsi į susirinkusius teatro aktorius G. Cholina.

REKLAMA

Naujoji VMT vadovė neslėpė, kad savo vadovaujamame teatre ir toliau norėtų matyti dirbantį režisierių Rimą Tuminą. „Noriu pasakyti, kad mūsų teatras negalės gyvuoti be Rimo Tumino. Jis bus mūsų meno vadovas ir tikiuos, kad taip bus amžinai“, – šypsojosi G. Cholina.

Paklausta, kokių pokyčių gali tikėtis teatras, VMT direktorė tvirtino, jog pirmiausia pokyčiai turėtų būti finansiniai. „Kiekvienas čia dirbantis darbuotojas jaučia, jog permainų reikia. Manau, čia dirbantys patys išreikš tas vietas, kur permainų reikia. Aš būsiu atsakinga už tai, kad būtų pinigų spektakliams, tad permainos turėtų būti finansinėje pusėje“, – tvirtino G. Cholina.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji Vilniaus Mažojo teatro vadovė Greta Cholina (ELTA nuotr.)Naujoji Vilniaus Mažojo teatro vadovė Greta Cholina (ELTA nuotr.)

VMT vadovė neslėpė, kad gavo ministro leidimą dirbti ir kartu su Andželikos Cholinos teatru. „Tai bus mano antraeilės pareigos. Šis teatras jau seniai veikia, struktūra susiformavusi, tad visas mano dėmesys bus skiriamas VMT“, – teigė ji.

Rimas Tuminas: teatras nevirs Cholinos šokio teatru

Ilgametis VMT vadovas Rimas Tuminas tikino, kad nejaučia nei nuoskaudos, nei netekties. „Žinoma, grįžti prie tų ištakų, metų, suplūsta prisiminimai. Vis dėlto tai – dvidešimt penkeri metai su šiuo teatru, nemažas laiko tarpsnis“, – sakė R. Tuminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Režisierius juokavo ketinęs pasitraukti į Vakarus, į Semeliškes, kur turįs savą kaimą, sodybą, statyti spektaklius čia, Lietuvoje, ir Maskvoje. Vis dėlto jo planams nebuvo lemta išsipildyti. „Galvojau penkis mėnesius praleisti čia, Lietuvoje, tris-keturis iš jų skirti naujam spektakliui., o likusį aktyvų sezoną praleisti Maskvoje. Tačiau ten atsivėrė daugiau problemų“, – pasakojo režisierius.

Antradienį Vilniaus Mažajame teatre oficialiai pristatyta naujoji teatro vadovė (ELTA nuotr.)Antradienį Vilniaus Mažajame teatre oficialiai pristatyta naujoji teatro vadovė (ELTA nuotr.)

VMT aktoriams ir teatro administracijai jis linkėjo pasitikėti savo nauja vadove. „Teatrui buvo reiklaingos permainos. Mes jau šiek tiek pagyvenę ir kas bebūtų iš mūsų aktorių, kas bepretenduotų į vadovus, iš esmės niekas nepasikeistų. Reikia įnoringo, jauno, mąstančio žmogaus ir Greta yra toks žmogus“, – tikino R. Tuminas.

REKLAMA

Režisierius nepraleido progos papriekaištauti aktoriams, kurie repeticijas VMT iškeičia į filmavimus televizijose, kino studijose bei prašė gerbti naująją vadovę.

Savo linkėjimų kupinų kalbą R. Tuminas užbaigė juokaudamas, jog VMT tikrai nevirs Andželikos Cholinos teatru. „Nors aš visai norėčiau. Visada kviečiau Andželiką ne tik naudotis mūsų aktoriais, bet ir pastatyti spektaklį čia. Gražu – dvi seserys. Gaila, kad trečios nėra. Apskritai – moterys gražu. Visi vyrai pasitemps, neberūkys bet kur, neburnos“, – šypsojosi režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų