REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naftos perdirbimo įmonė „Orlen Lietuva" gali dominti nebent Rusijos bendroves. O lenkų pasitraukimas iš Mažeikių kirs koncerno reputacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad Lenkijos koncernas „PKN Orlen" galutinai apsisprendė atsikratyti Mažeikių įmonės. Iki šių metų pabaigos Japonijos banko „Nomura" patarėjų grupė bendrovės „PKN Orlen" valdybai turėtų pateikti potencialių investuotojų pasiūlymus.

REKLAMA

Tarptautinių finansinių institucijų „KBC Securities" ir „Raiffeisen" vakar pristatytoje apžvalgoje abejojama, ar lenkams pavyks susigrąžinti investuotus milijardus.

„Nėra jokios galimybės, kad Mažeikių įmonę gali įsigyti Vakarų šalių investuotojai. Jie susilaiko nuo bet kokių investicijų į perdirbimo įmones. Be to, dėl aukštų naftos transportavimo kainų Lietuvos bendrovė neatrodo patraukli Vakarų pirkėjams", – „Lietuvos rytui" teigė „KBC Securities" tyrimų analitikas Lajos Meszaros.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak analitiko, Rusijos naftos kompanijos šiuo metu yra pajėgiausios investuoti į Mažeikių įmonę. „Jos rodo didžiausią susidomėjimą naftos perdirbimo įmonėmis Europoje", – sakė L.Meszaros.

Tarp galimų Mažeikių įmonės pirkėjų įvardijamos Rusijos kompanijos „Lukoil", „Surgutneft", TNK-BP bei „Rosneft". Pastaroji Kremliui artima Rusijos bendrovė, kaip pažymi Lenkijos žiniasklaida, turi didžiausias galimybes tapti daline arba visateise „Mažeikių naftos" savininke.

Kaip skelbia Lenkijos laikraštis „Dziennik gazeta prawna", gamyklos šeimininkai už akcijas tikisi 6 mlrd. zlotų. Kaina esą bus pagrindinis kriterijus. „PKN Orlen" už Mažeikių įmonę sumokėjo 2,3 mlrd. JAV dolerių (6,1 mlrd. litų), o iš viso skelbiasi investavusi 10 mlrd. zlotų (8,6 mlrd. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų