REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalia Kuršėnų (Šiaulių rajonas) esančioje kolektyvinių sodų bendrijoje nebe pirmus metus šiltnamyje veši kanapės. Sodo savininkė — Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikos direktorė Rasa Rezgienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuvykę į žinomos medikės sodą Kuršėnų policijos nuovados tyrėjai demonstravo „olimpinę“ ramybę. Vaikštinėjo, apžiūrinėjo, kanapes nusifotografavo, bet nė lapo tyrimams nenusiskynė. Darbo ėmėsi tik po “Šiaulių krašto“ skambučio jų viršininkui.

REKLAMA

Šiltnamyje — kanapės

Sodų bendrijos „Šaltinėlis II“ pakraštyje esančio sodo šiltnamyje kanapės beveik siekia šiltnamio viršų. Sodo namelio lange pakabintas skelbimas, kad sodas parduodamas ir nurodytas telefono numeris. Sodas neseniai nušienautas. Šiltnamio kanapes nesunku pamatyti ir nuo kelio — šiltnamio durys praviros.

Dėl tokio radinio važiuojam į Kuršėnų policijos nuovadą. Nuovados viršininką pavaduojantis vyresnysis tyrėjas Virgilijus Daujotas užsirašo kanapių augimvietės adresą.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia skirti ekspertizę, kad nustatytų, ar tai tikrai kanapės. Tik po ekspertizės išvadų yra taikomos poveikio priemonės. Reikia išmatuoti plotą, nuo jo priklauso baudos dydis. Jeigu plotas didelis, galima užtraukti ir baudžiamąją atsakomybę“, — išlydint į kanapių augimvietę paaiškina tyrėjas V. Daujotas.

Į kanapių augimvietę išsiunčiami du tyrėjai Andrius Saliamonavičius ir Marius Vileikis.

Vietoj tyrimo — keletas nuotraukų

Pareigūnams parodome sodą su kanapėmis. A. Saliamonavičius fotografuoja, M. Vileikis vaikšto su segtuvu, kažką užsirašinėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nedidelis čia plotas“, — iš akies įvertino tyrėjas A. Saliamonavičius.

Labiausiai kanapės sudomino greta gyvenančią kaimynę. Moteris piktinosi, kad kažkas susidomėjo kanapėmis, kurios, moters teigimu, čia auga jau antri metai.

„Ką čia darot cirkus, čia žvirblius lesina tomis kanapėmis“, — už tvoros emocingai piktinosi pusamžė moteris.

„Ko jūs taip nervuojatės?“ — nustebo artimiausios sodo kaimynės pasipiktinimu tyrėjas A. Saliamonavičius.

Tyrėjas M. Vileikis nuėjo apklausti moterį, tačiau pokalbio su kaimyne, gerai žinančia, kad čia jau nebe pirmi metai auga kanapės, nekomentavo.

REKLAMA

Pareigūnai susiruošė išvažiuoti. Kodėl nepaėmė kanapių ekspertizei, kodėl neišmatavo augimvietės ploto?

„Nežinau, kaip čia dabar... Ekspertizei?.. Aš nežinau pagal tą tvarką, koks čia nusikaltimas... Čia kriminalinė gal žinotų. Aguonos kai būna, sunaikinamos vietoj ir viskas, o kaip čia, nežinau...“, — teisinosi A. Saliamonavičius.

Pareigūnai sėdo į tarnybinį automobilį ir išvažiavo.

Po skambučio viršininkui — kibo į darbą

Po tokio principingo Kuršėnų policijos nuovados tyrėjų „tyrimo“ kreipėmės į Šiaulių rajono policijos komisariato viršininką Vidmantą Komą.

REKLAMA

Po kelių minučių į redakciją paskambina nuovados viršininką pavaduojantis vyresnysis tyrėjas V. Daujotas. „Kodėl skundžiatės valdžiai? Juk ir su manim galit išsiaiškinti“, — piktinosi.

„Tuoj, už keletos minučių bus ekspertai, kriminalistai vietoje. Turbūt bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, — tvirtino V. Daujotas.

Dar po valandos V. Daujotas pranešė: „Pradėsime ikiteisminį tyrimą, kadangi ekspertai suskaičiavo per 20 vienetų kanapių. Kanapės išsisėjusios tarp balandų. Kai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus daroma ekspertizė ir nuo narkotikų kiekio priklausys, ar sodo savininkas bus patrauktas baudžiamojon, ar administracinėn atsakomybėn“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sodas — žinomos medikės

Skambiname nurodytu sodo namelio lange telefonu. Atsiliepęs vyras prisistato Vidmantu Rezgiu.

Redakcija turi žinių, kad šiuo telefonu dėl sodo pardavimo atsiliepdavo Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikos direktorė Rasa Rezgienė.

V. Rezgys patvirtina, kad yra Rasos Rezgienės sūnus ir būtent jo mama pardavinėjanti sodą, tačiau šiuo metu ji yra užsienyje.

„Sodas anksčiau buvo močiutės, bet jau yra perrašytas mano mamos vardu“, — paaiškino V. Rezgys.

Kodėl žinomos medikės sode auga narkotinių medžiagų galinčios turėti kanapės?

„Nieko nežinau, mes seniai nebuvome sode. Sodo bendrijos pirmininkas mums skambino, sakė, kad žolės auga. Paprašiau, kad nušienautų, pažadėjau sumokėti pinigus. Kai nušienavo, nuvežiau pinigus, padaviau. Prieš kokias dvi savaites“, — paaiškino V. Rezgys.

REKLAMA

„Mes kanapių neauginam“, — tvirtino V. Rezgys.

Šiemet kanapių dar nebuvo radę

„Šiemet nebuvo nė vieno atvejo, kad būtume radę kanapių pasėlių. Dėl aguonų auginimo skyrėme keletą administracinių nuobaudų. Buvo nedideli masyvai pasodinti vienkiemiuose, toli nuo Kuršėnų. Matosi, kad aguonų augintojai neturėjo tikslo platinti aguonas kaip narkotikus. Pagyvenusios moterys teisinosi auginusios bandelėms aguonas. Administracines nuobaudas vis tiek teko skirti, bet nelabai skaudžias — įspėjimas ir bauda iki kelių šimtų litų“, — sakė vyresnysis tyrėjas V. Daujotas.

REKLAMA

V. Daujotas prisiminė, jog paskutinįkart kanapių augimvietę nuovados pareigūnai buvo radę prieš kelerius metus.

Kanapių plantacija buvo auginamos vienkiemyje. Narkotines medžiagas augino neseniai iš miesto persikėlusi jauna šeima.

„Nors jie nurodė, kad kanapės savaime pas juos išaugusios, bet aiškiai matėsi, kad jos buvo pasodintos vienodais atstumais. Šeimai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, byla buvo perduota teismui“, — sakė V. Daujotas.

Rita ŽADEIKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų