REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija ėmėsi iniciatyvos ieškant būdų, kaip sutramdyti piktybiškai baudų nemokančius užsieniečius vairuotojus, Lietuvoje pažeidusius Kelių eismo taisykles. Šiemet baudos skirtos beveik 4,5 tūkstančio nedrausmingų vairuotojų iš užsienio. Pernai baudos paskirtos daugiau nei 10,6 tūkstančių užsieniečių. Kai kurie pažeidėjai vengia mokėti paskirtas baudas, o jas išieškoti yra problematiška. 2009 metais iš daugiau nei 1,8 mln. litų paskirtų baudų sumokėta kiek per 345 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę Rėzeknėje apie tai kalbėjomės su Latvijos ir Estijos vidaus reikalų ministrais. Problema yra ne tik nedrausmingų vairuotojų keliamos grėsmės keliuose, bet ir paskirtų baudų ignoravimas. Kol kas Baltijos šalys neturi sistemos, leidžiančios kontroliuoti, kad visos paskirtos baudos būtų sumokėtos. O kai kurie vairuotojai piktybiškai tuo naudojasi, – situaciją komentavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. – Diskutavome, kad reikėtų sukurti atskirą registrą tokiems pažeidimams fiksuoti, kuriuo galėtų naudotis visų trijų Baltijos šalių policijos pareigūnai, ar suteikti galimybę informaciją gauti iš kitų šalių turimų duomenų bazėse. Manau, tai būtų veiksminga priemonė. Todėl dabar VRM vertins, ką galima greičiau ir paprasčiau realizuoti“.

REKLAMA

Pasak ministro, jau yra siūlymų panašią sistemą pritaikyti visoje Europos Sąjungoje, tačiau dėl biurokratinių procesų, matyt, jie nebus greitai įgyvendinti. „Kodėl gi Baltijos šalys negalėtų būti pirmos, kurios ėmėsi konkrečių veiksmų, – svarstė ministras. – Nes efektyvi baudų sumokėjimo kontrolė – tai ir prevencinė priemonė.

Žinojimas, kad nepavyks išsisukti nuo atsakomybės, priverčia elgtis atsakingiau, paisyti greičių apribojimų, kitų Kelių eismo taisyklių. Tai tikrai turėtų įtakos saugumui ir, tikėtina, sumažintų tokių skaudžių avarijų, kokios pastaruoju metu nutinka „Via Baltica“ kelyje, skaičių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų