REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikų žadėtas škvalas, pasak meteorologų, praėjusį savaitgalį su savo galybe nudundėjo virš Baltijos jūros, o žaibų gausa gerokai išgąsdino Vilkaviškio rajono Kybartų apylinkių ir Šilalės rajono Laukuvos miestelio žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Bauginanti stichija

Naktį į šeštadienį vėjo gūsiai Kybartuose siekė iki 21 m/s, Laukuvoje - iki 18 m/s. Kybartų apylinkėse tąnakt nuo žaibo supleškėjo ūkinis pastatas su gyvuliais.

REKLAMA

Perkūnijos lydima gamtos stichija naktį į šeštadienį šėlo daugelyje šalies rajonų, o naktį į sekmadienį perkūnijos kirčiai daugiausia čaižė vakarų Žemaitiją ir pajūrį.

Tauragės gyventojai vakar tik ir tekalbėjo apie dvi praėjusias naktis, kurios, anot jų, nuo žaibų buvusios šviesios kaip diena.

Tauragiškiai vieni kitiems pasakojo, kad naktį į šeštadienį pageltonavusiame danguje driokstelėjo kamuolį primenantis raudonas žaibas, kurį lydėjo itin galingas griaustinis.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką ramiau Tauragėje buvę ir naktį į sekmadienį - miestą be perstojo pliekė žaibai, į gyventojų langus daužėsi kruša.

Galingi vėjo gūsiai savaitgalį it šapelius laužė medžius Pagėgių seniūnijoje, Tauragės seniūnijos Dacijonų kaime. Aukų per šias nelaimes išvengta.

Medikai pluša išsijuosę

O karštis šeštadienį ir sekmadienį buvo sunkiai pakeliamas. Visoje Lietuvoje, išskyrus pajūrį, dienomis įkaisdavo iki 33-34 laipsnių. Žmonės tokiame ore tiesiog alpo.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties medikai pašiurpę. Šeštadienį jų pagalbos prireikė 300, penktadienį - net 320 žmonių. Pamainos vyresnioji gydytoja Virginija Barankevičienė “Respublikai" prisipažino nepamenanti, kad vasaros metu per parą kada būtų buvęs toks pacientų antplūdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikams nerimą kelia tai, kad žmonės karštymečiu geria per mažai skysčių. Arba geria daug, bet turinčius laipsnių. “Alkoholio ir saulės derinys yra labai pavojingas, - įspėja V.Barankevičienė. - Nuo karščio geriausia gaivintis paprastu arba mineraliniu vandeniu".

“Labai daug iškvietimų - vos spėjame į visus juos reaguoti", - “Respublikai" vakar sakė Šiaulių greitosios medicinos pagalbos dispečerė. Šeštadienį medikų pagalbos šaukėsi daugiau nei 100 šiauliečių. Žmonės skundėsi silpnumu širdies srityje, galvos skausmais, pykinimu, kai kurie alpo.

REKLAMA

Sostinėje vakar iki pietų medikai 7 kartus skubėjo į bažnyčias - maldininkams darėsi silpna, bloga, jie alpo. Nuo 7 iki 15.30 val. dispečeriai užregistravo 120 iškvietimų.

Tik Klaipėdoje į medikus pagalbos kreipėsi vos keletas žmonių. Čia ir karščio buvo mažiau - 29 laipsniai.

 

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų