REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos finansų magnatas, mokantis už „Rangers“ beveik 75 mln. svarų (~315,5 mln. LTL) yra kilęs iš giminės, kaltinamos ryšiais su mafija ir pinigų plovimu, rašo „News of the World“. Bet komandos gerbėjai mielai persirengs rusiškomis meškomis pasveikinti išgelbėtoją Vladimirą Antonovą, jei jis sumokės sumą, padengsiančią „Ibrox“ 30 mln. svarų skolą ir suteiks grynųjų pinigų nusipirkti žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

35 metų V. Antonovui teko aršiai ginčyti istorijas, kad jo šeimos verslas susijęs su pogrindžiu ir pinigų plovimu.

REKLAMA

Neseniai trečią bankų magnato bandymą už 6 mln. svarų nusipirkti „AFC Bournemouth“ anglų komanda atmetė. V. Antonovas ir jo verslo partneris Romanas Dubovas skiria didžiąją dalį pinigų Anglijos turto vystytojui Andrew Ellis, kad šis dar kartą pasiūlytų pirkti SPL čempionus.

Sensacingasis pokytis įvyksta vos po dviejų mėnesių, kai savininkas Davidas Murray „išima“ „Rangers“ iš pardavimo. Tuo tarpu Ellis praleido kelis mėnesius bandydamas nupirkti komandą. Šiuo metu manoma, kad, padedamas V. Antonovo, 41 metų Ellis vos po kelių savaičių perims komandos valdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Kontroversiškam Rusijos verslininkui artimas šaltinis sakė, kad 99 proc. tikimybė, jog sandoris dėl komandos pirkimo įvyks.

Anot jo, vieninteliai likę realūs klausimai – paskelbimo laikas ir administraciniai pirkimo reikalai. Davidas kol kas nebuvo susitikęs su Vladimiru arba Romanu, bet jis patikintas, kad pinigai yra, viskas realu ir galima sudaryti sandorį.

V. Antonovas, kuris, manoma, šiuo metu turi daugiau nei 200 mln. svarų, didžiąja dalį savo turto susikrovė iš korporatyvinės bankininkystės. Jo tėvas valdo Rusijos banko „Convers“ grupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rangers“ gerbėjai tikisi, kad jis galės investuoti milijonus į klubą, panašiai kaip kitas Rusijos magnatas Romanas Abramovičius padarė su „Chelsea“. Tik yra vienas minusas – V. Antonovas kaltinamas sąsajomis su organizuotu nusikalstamumu.

Praėjusį kovą Vladimiro tėvas ir jo asmens sargybinis gatvėje buvo suvarpyti kulkų. Abu skubiai išgabenti į ligoninę, kur jiems buvo atliktos gyvybiškai būtinos operacijos.

Pernai FBI, JAV vadovybė ir Švedijos saugumo agentūra „Sapo“ išreiškė abejones dėl Antonovo veiksmų. Po reikalų su automobilių gamintoju „Spyker“, juos tyrė „Sapo“ finansų ekspertai.

REKLAMA

Mažai žinoma Olandijos bendrovė paskelbė planuojanti įsigyti Švedijos gigantą „Saab“ iš amerikiečių kompanijos „General Motors“, bet „Sapo“ paskelbė radusi ryšių tarp V. Antonovo ir organizuotų nusikaltimų bei pinigų plovimo.

Norėdami rusams sutrukdyti įsigyti „Saab“, švedai perdavė įrodymus FBI ir JAV vadovybei, kurie ėmėsi „General Motors“ spaudimo, siekdami užtikrinti, kad kompanija nebūtų parduota V. Antonovui.

Vladimiras buvo priverstas parduoti savo „Spyker“ akcijas ir nutraukti ryšius su kopmanija iki bus sutarta dėl pirkimo.

REKLAMA

Jį įsiutino tai, kaip Švedijos ir Amerikos institucijos jį atskyrė. Vasarį jis parašė „New York Times“ laikraščiui, paviešindamas ir paneigdamas kaltinimus „ekonominiais nusikaltimais“, „pinigų plovimu“ ir kitomis „netikromis siaubo istorijomis“.

Kente namus turintis V. Antonovas tvirtino, kad tie, kurie turėtų rūpintis „Saab“ išgyvenimu, dabar užsiėmę šio piktojo Rusijos investuotojo pašalinimu iš proceso.

Jis piktinosi ne tik tuo, kad buvo priverstas atsisakyti investicijų į „Spyker“, kai Švedijos vyriausybė vetavo „General Motors“ ir „Spyker“ sandorį, bet ir tuo, kad žiniasklaidoje buvo paskelbti gandai apie jo sąsajas su organizuotu nusikalstamumu – akivaizdu, kad Europos verslas turi išankstinių nuostatų investitorių iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansinių paslaugų institucija Jungtinėje Karalystėje taip pat atsisakė išduoti veikimo leidimą Antonovo šeimos finansų imperijai priklausančiam bankui „Snoras“.

Vienas didžiausių Lietuvos bankų „Snoras“ pirmąkart šios institucijos buvo atmestas 2008 metais, paaiškinant, kad bankas pateikė netikslius ir nepilnus atsakymus. Institucija taip pat kritikavo „Snoro“ stebėtojų tarybos pirmininką V. Antonovą, sakydama, kad tai, ne pavienės klaidos, o V. Antonovo vadovaujamų bendrovių elgesio modelis.

„Rangers“ įsigijimas yra ne pirmas kartas, kai V. Antonovas ir 36 metų R. Dubovas bando įeiti į Britanijos futbolą. Vien praėjusį mėnesį buvo atmesti trys jų siūlymai pirkti „AFC Bournemouth“ – klubo valdybos pirmininkas Eddie Mitchellis atsisakė parduoti savo akcijas. Pirkti buvo bandoma per trečiąją šalį „Convers Group Holdings“.

REKLAMA

Ellis ir jo konsorciumas kovo mėn. siūlė pirkti „Ibrox“ klubą už 33 mln. GBP. Pasiūlymas Davido Murray nesužavėjo ir pirkimo procesas atrodė sustojęs.

Birželį pranešta, kad „Murray International Holdings“ kontroliniu „Rangers“ akcijų paketu domisi keletas interesantų. Holdingas svarsto, kuris pasiūlymas yra geriausias klubui, akcininkams ir gerbėjams, ir išima iš pardavimo kontrolinį paketą.

„News of the World“ suprato, kad Davidas ruošiasi sandoriui su Ellis, jo 46 metų verslo partneriu Chrisu Akersu ir jų itin turtingu užnugariu iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų