REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA“ ir „PZU Lietuva“ kreipėsi į rugpjūčio 8 d. audros nusiaubtų vietovių seniūnijas ir pasiūlė nemokamai apdrausti ten dirbančius savanorius nuo nelaimingų atsitikimų. „Draudikų prioritetas – operatyviai įvertinti ir atlyginti audros nuostolius apsidraudusiems privačių namų gyventojams, verslo įmonėms. Todėl suprantame ir vietos bendruomenių norą kuo greičiau sutvarkyti viešąsias erdves“, - sakė Lietuvos draudikų asociacijos Tarybos pirmininkas Sigitas Žutautas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S. Žutauto, draudikai kreipėsi į Varėnos, Prienų, Alytaus ir kituose rajonuose veikiančias seniūnijas. Nors škvalas praūžė prieš savaitę, daugelyje vietovių yra nuvalyti tik pagrindiniai keliai. Planuojama, kad tvarkymo darbai vyks iki vasaros pabaigos.

REKLAMA

Seniūnai suburia talkininkus, kurie tvarko aikščių, parkų, mokyklų, kultūros namų, kapinių teritorijas. „Kiekvienas talkininkas bus apdraustas 5000 Lt suma traumos atveju. Norime, kad žmonės, darydami gerą darbą, jaustųsi saugūs“, - sakė LDA Tarybos pirmininkas.

Penktadienį buvo apdraustos kelios dešimtys talkininkų. Draudikai aktyviai bendradarbiauja su seniūnais, registruoja poreikius ir šios savaitės pradžioje apdraus visus talkininkus, kuriems bus reikalinga draudimo nuo nelaimingų atsitikimų apsauga.

Šiuo metu draudimo bendrovės Lietuvoje yra užregistravusios 2500 pranešimų apie praėjusios savaitgalio audros padarytą žalą ir rezervavusios 5 mln. litų nuostoliams kompensuoti. Draudimo išmokos gyventojams pradėtos mokėti praėjusios savaitės antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų