REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po romantiškų susitikimų – orgijų naktys

Pastaruoju metu padaugėjo lytinės prievartos atvejų. Ukmergėje nuo prievartautojo nukentėjo 15-metė, tuo tarpu su Airijoje gyvenančiu tautiečiu internetu susipažinusi moteris, nuvykusi su juo susitikti, buvo sumušta ir išniekinta.

REKLAMA
REKLAMA

Apsvaigę užsinorėjo meilės

15-metė ukmergiškė Dovilė (merginos vardas pakeistas) į pabaigą einančias vasaros atostogas leido pramogaudama su gera drauge, 19-mete Ineta (vardas pakeistas). Lemtingąjį antradienį merginos nusprendė pasivažinėti ir, sušokusios į mašiną, nurūko prie ežero. Ten jos susitiko pažįstamą, taip pat ukmergiškį Almantą Diržauską (20 m.). Kompanija smagiai leido laiką, gėrė alkoholį. Tiesa, Dovilė alkoholio nevartojo. Net paraginta bičiulių, nusprendė geriau gurkšnoti sultis.

REKLAMA

Pradėjus temti, draugai nutarė užsukti pas Vasarnamių gatvėje įsikūrusį Kęstą Galicką (38 m.).

Vienas gyvenantis vyras mielai sutiko priimti atvykusią kompaniją, o netrukus ir pats prisijungė prie išgėrinėjančių jaunuolių.

Apsvaigęs A. Diržauskas užsigeidė meilės, pagriebė nepilnametę už plaukų ir nuvilko į gretimą kambarį. Ten liepė nusirengti, o šiai nepaklusus, puolė plėšti nuo iš baimės pastirusios Dovilės drabužius, daužyti rankomis, o parvertęs ant žemės – spardyti. A. Diržauskas merginą išžagino keletą kartų, o po to dar nutarė „imtis“ ir 19-metės Inetos. Apgirtusi mergina buvo sumušta, tačiau ištrūkusi iš smurtautojo, iššoko per langą ir pasileido link artimiausiai gyvenančių giminaičių. Apie antrą valandą nakties įpuolusi į jų namus, mergina papasakojo, kas atsitiko jai ir jos draugei, bei paprašė kuo greičiau iškviesti policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Į įvykio vietą atvykusių pareigūnų į namą niekas neįleido. Policininkai į vidų pateko per tą patį langą, pro kurį paspruko Ineta. Viename kambaryje pareigūnai rado sumuštą ir išžagintą nepilnamtę ir toliau „puotaujančius“ abu vyrus. Komisariate paaiškėjo, kad girčiausias – namo šeimininkas K. Galickas (2,2 promilės). A. Diržauskui nustatytas 1,5 promilės girtumas, o Ineta „įpūtė“ 1,7 promilės. Vienintelė blaivi buvo Dovilė.

Surastas ginklas

Į areštinę uždarius K. Galicką paaiškėjo, jog vyras su teisėsauga reikalų turi jau ne pirmą kartą. 1999 metais jis teistas už plėšimą, o kaip tik dabar vyksta byla, kurioje K. Galickas kaltinamas savivaldžiavimu. Be to, papildomai apžiūrint nusikaltimo vietą, aptiktas senas nupjautavamzdis šautuvas. Jei ekspertai patvirtins, kad jis tinkamas šaudyti, K. Galickui bus pareikšti įtarimai ir dėl neteisėto ginklo laikymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praeityje už vagystę taip pat teistas ir A. Diržauskas. Abu įtariamieji savo kaltę pripažįsta iš dalies, tačiau pareigūnai vyrų kaltę patvirtinančių įrodymų aptiko pakankamai.

Suimtas pedofilas

Ukmergėje prieš keletą dienų pradėtas ne mažiau sukrečiantis ikiteisminis tyrimas dėl aistros tenkinimo su mažamečiu asmeniu. Per tyrimą nustatyta, kad rugpjūčio 4 dieną, maždaug apie 8 valandą vakaro, daugiabučio namo rūsyje, 34 metų ukmergiškis tenkino lytinę aistrą su septynerių metų mergaite. Niekur nedirbantis vyras už tai atsilygino pinigais ir ledais. Pedofilas suimtas 2 mėnesiams.

REKLAMA

Pareigūnai neatmeta versijos, kad šeimos nesukūręs, su motina ir broliu gyvenęs vyras, galėjo išnaudoti ir daugiau mažamečių mergaičių.

Susipažino internetu

Prieš Šiaurės Airijos Belfasto Aukščiausiąjį teismą stojo lietuvis Audrius Aukštuolis (28 m.), kuris kaltinamas tautietės, su kuria susipažino internetu, išžaginimu ir sužalojimu. Lietuvis Airijoje dirbo jau 6 metus, kai viename iš socialinių tinklapių susipažino su lietuvaite Greta (27 m.). Keletą mėnesių pabendravę internetu ir pajutę vienas kitam simpatijas, nutarė susitikti. A. Aukštuolis pakvietė Gretą atvykti pas jį į Airiją. Ilgai nesvarsčiusi mergina nusipirko bilietus ir išskrido pas, kaip tada manė, gyvenimo meilę. Audrius Gretą pasitiko itin romantiškai – ant lovos iš rožių žiedlapių išdėliojo didžiulę širdį, paruošė vakarienę prie žvakių. Pirmąsias savaites naujajai porelei sekėsi visai neblogai.

REKLAMA

Vėliau teisme A. Aukštuolis tikino, kad Greta ne kartą savo noru su juo mylėjosi. Viskas pasikeitė, kai Audrius ėmė įtarinėti savo naująją sugyventinę neištikimybe. Pavydus vyras ėmė sekti Gretą, pareikalavo ištrinti anketą iš interneto, nuolat tikrindavo jos telefoną.

Pavydo priepuoliai

Įtardamas, kad Greta paslapčia rašo žinutes kitiems vyrams, Audrius meilužę užrakino kambaryje ir grasino nupjausiantis rankų pirštus, išlupsiantis akis bei nusiųsiantis jas merginos tėvams. Greta teisme pasakojo, jog savo namo koridoriuje A. Aukštuolis pakabino juodą virvę, kuri anot jo, buvo skirta Gretai pakarti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokurorės Christine Smith, A.Aukštuolis savo merginai prie gerklės prikišęs peilį, grasino ją nužudysias, jeigu ši sumanys jį palikti. Audrius moterį daužė bokso pirštinėmis, degino kojos pirštus ant žiebtuvėlio ugnies įkaitintu peiliu. Kai Greta nesutiko su agresyviu lietuvaičiu mylėtis, šis pagrasino sulaužysiantis jai žandikaulį ir parklupdęs moterį ant kelių privertė patenkinti oraliniu būdu.

Kitą kartą, smurtautojui paklusti atsisakiusią Gretą Audrius gąsdino nukreipdamas į jos galvą ginklą.

Ištrūkti iš nelaisvės Gretai pavyko atsitiktinai. Nuskubėjusi į netoliese esančią gaisrinę ji paprašė pagalbos. A. Aukštuolį netrukus sulaikė Airijos pareigūnai. A. Aukštuolis, visus jam pateiktus kaltinimus atmeta ir tvirtina, neva nukentėjusioji kartu su savo bendrininkais iš Lietuvos nori jį tokiu būdu apiplėšti. Audrius teisme sakė, jog susipažinęs su lietuve socialiniame tinkle, gavo nepadorių jos nuotraukų. A. Aukštuolio advokatas teisme pabrėžė, kad medicinos ekspertizės ataskaitos nesutampa su merginos pasakojimais apie kankinimus, kuriuos ji esą patyrė. Jis taip pat atkreipė dėmesį į moters melą, neva buvusi įkalinta, nes minėtomis dienomis ji laisvai vaikščiojo po miestą.

Giedrė POTELIŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų