REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 15 d. Šiaulių universiteto Botanikos sode (Paitaičių g. 4) vyks kasmetinė Žolinės šventė. Žolinė žinoma kaip Mergelės Marijos į dangų paėmimo bažnytinė šventė.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinę dieną nuo ankstaus ryto Šiaulių Šv. apaštalo Petro ir Pauliaus katedroje, Šiaulių Šv. Jurgio bažnyčioje ir Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje vyks Šventos mišios.

REKLAMA

Nuo 11 val. Šiaulių universiteto botanikos sode prasidės renginys „Žalias žalias medis tavęs laukia...“, kurio pagrindinė tema šiemet yra medis. Jame susirinkusieji galės aplankyti įvairias parodas apie miškus, vaistus iš medžių, aplinkos puošimus medžiais. Taip pat sužinoti įdomių dalykų apie medžius liaudies kultūroje, tradicinius medinius žaislus bei medžio gyvenimą.

Nuo 16 val. šventė tęsis „Beržynėlyje“. Renginyje Šiaulių miesto gyventojai ir svečiai taip pat galės įsigyti įvairiausių su sodininkyste, gėlininkyste ir gamta susijusių produktų: medelių, šviežio medaus ir midaus, miško žolelių arbatų, ekologiškų saldainių. Parodoje dalyvaus ir savo produkciją sodininkams bei gėlininkams taip pat pristatys Šiaulių durpių gamybos bendrovė „Rėkyva“. Pastarosios įmonės produkcija pasižymi itin aukšta kokybe – ja prekiaujama Italijoje, Australijoje. Didelė kokybiškų lietuviškų durpių paklausa juntama ir tolimojoje Japonijoje. Parodos dalyviai taip pat turės galimybę įsigyti norimą produktą.

Žolinės šventės dalyvius linksmins skrabalais grosiantis medžio drožėjas, muzikantas Egidijus Impolis. Renginio metu taip pat skambės sakralinė, folklorinė bei šiuolaikinė muzika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų