REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors posėdžiauti ir lankyti komitetų nebereikia, Seimo nariai sugeba prisidirbti net atostogaudami. Mantas Adomėnas, Laimontas Dinius, Andrius Šedžius, Egidijus Vareikis, Vincas Babilius – šie parlamentarai rudenį turės varstyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos duris. Šios komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas jau spėjo pareikšti, jog kai kuriems iš jų gresia apkaltos, mandatų praradimas.

REKLAMA
REKLAMA

Svyla padai

Iš L.Diniaus ir M.Adomėno mandatai gali būti atimti dėl to, kad šie, tapę parlamentarais, neatsisakė vadovaujančių pareigų privačiame sektoriuje. L.Dinius, kaip rodo oficialūs Registrų centro duomenys, ir dabar vadovauja bendrovei „Šiaulių MAX'as", o M. Adomėnas iki šių metų balandžio pabaigos, jau būdamas Seimo narys, buvo ir Demokratinės politikos instituto (DPI) valdybos nariu.

REKLAMA

Abu politikai muistosi: L. Dinius svarsto, jog Registrų centro laiku nepasiekė reikiami dokumentai, o M. Adomėnas įsikarščiavęs leido sau pareikšti, jog su jam keršija pati Rusija.

Tuo metu M. Adomėno bendrapartietis E. Vareikis Etikos ir procedūrų komisijai užkliuvo dėl to, kad  vedė Viešojo administravimo instituto organizuotą seminarą ir už tai gavo piniginį atlygį.

Tautos prisikėlimo partijos atstovas, Arūno Valinsko bendražygis Vincas Babilius pagarsėjo kaip didelis greičio mėgėjas – lėkė magistrale Vilnius–Kaunas daugiau nei 150 km/h greičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas Andrius Šedžius pagarsėjo savo pareiškimais panaikinti Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). Po to paaiškėjo, jog STT „susėmė“ jo tėvą, įtaria kyšininkavus.

Nereikia persistengti

Smulkūs nereikšmingi skandalai tampa išskirtiniu šios kadencijos Seimo bruožu, o pareiškimais apie apkaltas ir mandatų atėmimus reikia švaistytis atsargiau, sako politologė Morta Vidūnaitė.

Ji pastebi, jog iki šiol nėra nustatytos aiškios politikų elgesio taisyklės, tad pirmiausia reiktų tobulinti jas. „Tenka tik apgailestauti, kad Lietuvoje vis dar nėra nerašytų politikų elgesio taisyklių“, – pastebi M. Vidūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė pastebi, kad apkaltomis yra grasinama jaunosios kartos politikams, Seime dirbantiems pirmą kartą. M. Vidūnaitė sako reginti tendenciją, jog parlamente ilgai dirbantys politikai ilgamečiams kolegoms labiau atlaidesni nei politikos naujokams.

„Vasara – atostogų metas. Nėra politinių įvykių, tad parlamentarai vienas kitą drasko. Šis Seimas ir tai turėjo skandalų, tačiau jie visi savotiškai smulkūs. Antai, praėjusią kadenciją buvo Valstybės saugumo departamento skandalas ir kiti. Smulkūs, vietinės reikšmės skandalai, regis, išskirtinė šio Seimo charakteristika“, – pažymi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų