REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija pareiškė, kad jai nebereikia Lietuvos ugniagesių pagalbos, laukiama tik techninių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

"Pasikeitus situacijai dėl gaisrų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas iš Rusijos Federacijos nepaprastųjų situacijų ministerijos gavo patikslintą prašymą dėl tarptautinės pagalbos teikimo Rusijai. Dėkodama už solidarumą ir siekį padėti, Rusijos Federacijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad jie laukia tik priemonių gaisrams gesinti", - rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

REKLAMA

"Ugniagesiai dar nebuvo išvykę. Kol neturime sutarties, to padaryti negalime. Jos belaukdami sulaukėme Nepaprastųjų situacijų ministerijos patikslinimo. Vienaip ar kitaip technika buvo paruošta, taigi tą, ką įpareigoja Vyriausybė nuvežti, nuvešime", - sakė PAGD atstovas Donatas Gurevičius.

Įvertinus šį prašymą, į Rusiją yra pasirengę vykti ne 24, kaip buvo planuota, o penki tarptautinės pagalbos teikimo komandos nariai. Jie su didžiuliais gaisrais kovojančios šalies ugniagesiams nugabens PAGD sudarytą humanitarinės pagalbos siuntą. Tai gaisrinė siurblinė, 20 suslėgtojo oro kvėpavimo aparatų AUER, 5 tūkst. respiratorių ir gaisrinių žarnų.

REKLAMA
REKLAMA

PAGD atstovas negalėjo pasakyti, kada iškeliaus technika, nes dar laukiama vizos.

Kaip ELTA jau skelbė, apie tai, kad Lietuvos ugniagesių pagalbos nebereikia, ketvirtadienį kalbėjo ir Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė.

"Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė sprendimą padėti Rusijai dėl gaisrų. Tai yra labai malonu ir džiugina. Į Rusijos nelaimę sureaguota pakankamai operatyviai ir gerai. Nors situacija yra visiškai kontroliuojama ir dabar gaisrai jau nebėra tokie visa apimantys ir stipriai plintantys, bet Lietuvos Vyriausybės reakcija ir kitų šalių sprendimai suteikti pagalbą džiugina. (...) Mano požiūriu, jau tokio ugniagesių poreikio nėra, bet pats faktas mums malonus", - ketvirtadienį sakė V. Čchikvadzė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos Federacijos nota su pagalbos prašymu buvo gauta pirmadienį. Joje prašoma kvėpavimo aparatų, lauko kompresinių pompų, vandens pompos, priešgaisrinės lafetinės sistemos, priešgaisrinių robotų, priešgaisrinės mašinos amfibijos, lauko mobilių elektros stočių, miško kultivatorių.

Korespondentė  Dalia Lenkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų