REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinėje prokuratūroje priimtas sprendimas kreiptis į užsienio ekspertus su prašymu atlikti Drąsiaus Kedžio lavono ekspertizę. Priimti tokį sprendimą nuspręsta siekiant išsklaidyti bet kokias abejones atliekamame ikiteisminiame tyrime.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas priimtas dar ir dėl to, kad į procesą būtų įtraukti ir nukentėjusieji, kurie įgis teisę pateikti klausimus, pasiūlyti ekspertus ar ekspertines įstaigas bei pateikti papildomą medžiagą ekspertizei.

REKLAMA

Šiandien Generalinėje prokuratūroje taip pat gautos teismo medicinos specialistų išvados dėl sužalojimų, rastų ant D. Kedžio kūno, atsiradimo, kurios iš esmės nesiskiria nuo ankstesnių išvadų.

Prokurorams kilo papildomų klausimų, susijusių su D. Kedžio pomirtinių sužalojimų atsiradimu. Dėl to liepos 16 d. nuspręsta kreiptis į Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistus, kad šie papildytų D. Kedžio mirties priežasties išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog D. Kedys mirė užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės lapu ir skrandžio turiniu. Prieš mirtį D. Kedys vartojo daug alkoholinių gėrimų, dėl to esą galėjo užsikimšti kvėpavimo takai. Organizme taip pat rasta receptinių raminamųjų vaistų, slopinamųjų medžiagų.

Apžiūrint D. Kedžio lavoną rasti nedideli nubrozdinimai ant dešiniojo riešo, veido, kaktos, taip pat buvo nedidelė kraujosruva dešiniajame paakyje. Šie sužalojimai padaryti po mirties.

Specialistų išvada grindžiama ne tik Lietuvoje atliktų tyrimų duomenimis, bet ir Miuncheno teismo toksikologijos centro analize atliekant narkotinių, toksinių ir vaistinių medžiagų paiešką. Be to, Valstybinė teismo medicinos tarnyba kreipėsi į Danijos ir Šveicarijos kolegas ir prašė pateikti jų nuomonę. Ji neprieštarauja Lietuvos specialistų išvadai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų