REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimonytė: kai kurie produktai turėtų brangti

 

Rusijos gaisrai ir potvyniai Vakarų Europoje tikrai turės įtakos maisto produktų kainų pokyčiams Lietuvoje, įsitikinusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ pasisakiusi ministrė pabrėžė, kad dar anksti spėlioti, kiek ir kokių neigiamų pasekmių patirs Lietuvos ūkis, tačiau neabejoja, kad kai kurių maisto produktų kainos turėtų pakilti.

REKLAMA

„Manau, kad pasekmės, matyt, bus aiškesnės tik po kurio laiko. Ir čia ne tik Rusijos gaisrai, bet ir Vakarų Europos potvyniai ir įvairios kitos gamtos išdaigos gali turėti poveikį tam, koks bus įvairių žemės ūkio produkcijos derlius. Ir atitinkamai, kiek tai gali paveikti produktų kainas.

Spėlionių yra įvairių. Yra nemenka tikimybė, kad iš tikrųjų grūdų trūks. Pardavėjams tai gali reikšti visai gerą naujieną, t.y., kad savo produkciją bus galima parduoti, bet, žinoma, ne visada pirkėjams tai reiškia tokią pačią gerą naujieną“, – kalbėjo I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar galima būtų šiandien kalbėti apie konkrečius pokyčius kalbant apie kainas, pavyzdžiui, rudenį, finansų ministrė pakartojo, kad „diskusijų yra įvairių, kiek įtakos žaliavos kaina turės galutinei kainai“.

„Paprastai tuose debatuose žemdirbių atstovai ir perdirbėjų atstovai taip ir neprieina bendro sprendimo, kiek iš tikrųjų turėtų pabrangti galutinė produkcija, jeigu, tarkim, žaliava pabrangsta vienu ar kitu dydžiu.

Bet galvoti, kad žaliavos pabrangimas iš viso neturi jokios įtakos galutinei produkcijai, tai turbūt kas moka skaičiuoti, taip negalvoja“, – Žinių radijo laidoje sakė finansų ministrė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų