REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šalies gelbėjimo tarnyboms bekovojant su potvynių padariniais, trečiadienį paskelbta, jog potvynių aukų skaičius Pakistane  perkopė tūkstantį tris šimtus, praneša CNN.  Anot oficialių pareigūnų, gali būti, kad realiai jau yra daugiau nei pusantro tūkstančio aukų. Be to, daugiau nei pusantro tūkstančio buvo sužeisti, sugriauta daugiau nei 722 tūkstančiai namų, virš 352 tūkstančių žmonių pavyko išgelbėti.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjimo darbuose dalyvauja 55 malūnsparniai ir 621 laivas.

Potvyniai, prasidėję šalies šiaurės vakaruose, palietė bent keturiolika milijonų žmonių, be to grasino net tokiems pietiniams miestams, kaip Karačis. Šalies pietuose dar laukiama blogiausio: „Vienoje iš pietinių provincijų vandens lygis Indo upėje dėl leitaus gali smarkiai pakilti, dėl to gali būti užtvindyti žemumose esantys rajonai“, skelbia Pakistano Meteorologijos Departamentas.

REKLAMA

Šiuo metu labiausiai trūksta maisto ir laikinų pastogių. Jungtinės Tautos šiandien planuoja pradėti rinkti papildomus keturis šimtus milijonų JAV dolerių, kurie bus skirti Pakistanui.  JAV Valstybės Departamentas patvirtino, kad į Pešavaro miestą ir toliau atvyksta JAV specialistų komandos, be to, JAV Tarptautinio vystymosi agentūra skyrė penkiasdešimt penkis milijonus JAV dolerių paramos čia dirbančioms tarptautinėms ir nevyriausybinėms organizacijoms, taip pat skyrė keturis šimtus trisdešimt penkis tūkstančius maisto porcijų. Prie gelbėjimo darbų prisidėjo ir Pentagonas, skyręs įvairių gelbėjimo operacijoms reikalingų įrenginių.

REKLAMA
REKLAMA

Dvidešimt milijonų JAV dolerių iš visos skirtos sumos bus paskirti humanitarinių operacijų išplėtimui į pietus, ten, kur plečiasi potvynio zona.

Dauguma paprastų pakistaniečių nėra patenkinti savo valdžios veiksmais, sakydami, kad valdžios atsakas yra per lėtas ir neduoda laukiamų rezultatų. Dauguma kritikos strėlių teko prezidentui Asifui Ali Zardariui, kuris sunkiausiu jo šaliai metu buvo Jungtinėje Karalystėje susitikime su Deividu Kameronu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų