REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bolivijos protestuotojai dvi savaites laiko atkirtę miestą nuo pasaulio

CNN praneša, kad Bolivijos prezidentas nori taikiai išspręsti jau dvi savaites trunkantį nutolusio Andų miestelio gyventojų protestą. Jie atkirto miestą nuo likusio pasaulio – uždarė visus kelius, geležinkelį ir galimybes atvykti oru, antradienį pranešė atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 6 000 iš 16 000 Potosi (šiaurės vakarų Bolivijoje) gyventojų surengė blokadą. Jie teigia, kad prezidentas Evo Moralesas, kurį jie palaikė per prezidento rinkiminę kampaniją prieš ketverisu metus, juos apleido. Protestuotojai užblokavo visus kelius į miestą ir geležinkelį į kaimyninę Čilę. Šeštadienį gyventojai taip pat uždarė oro uostą.

REKLAMA

Dalis protestuotojų paskelbė bado akciją, prie kurios prisijungė Potosi provincijos gubernatorius Felixas Gonzalezas ir daugiau valstybės pareigūnų bei sąjungos lyderių.

Nesutariama sienos klausimais su kaimyniniu Oruro departamentu. Taip pat protestuotojai sako, kad vyriausybė nepakankamai investavo į šią teritoriją, ir reikalauja geresnių kelių bei modernaus oro uosto.

Prezidentūros atstovas Ivanas Canelasas antradienį sakė, kad vyriausybė neketina imtis karinių veiksmų pabaigti blokadą, ir paskatino protstuotojus sėsti prie derybų stalo. Canelasas spaudos konferencioje sakė, kad protestuotojai turėtų būti šiek tiek lankstesni, atsisakyti savo spaudimo taktikų ir dalyvauti dialoge sprendžiant regiono problemas. Tūkstančiai vaikų kenčia, nes uždarytos mokyklos, lygiai kaip ir sveikatos priežiūros institucijos, maisto parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaida praneša, kad regione gali būti įstrigę daugiau kaip 100 užsienio turistų.

Iš šių vietų kilusio kairiojo Moraleso pergalę prezidento rinkimuose didele dalimi nulėmė tėvynainių ir vargingai gyvenančių žmonių parama.

„CIA World Factbook“ duomenimis, Bolivijoje baltieji sudaro tik 15 proc. populiacijos. Apie 30 proc. yra kečujai ir 25 proc. – aimarai, šios dvi grupės giminingos. Metisai, kilę iš baltaodžių ir vietinių protėvių, sudaro dar 30 procentų gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų