REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ekspertai nuostolius dėl nepaprastų karščių įvertino 15 mlrd. dolerių

Preliminariais analitikų vertinimais, Rusijos ekonominiai nuostoliai dėl anomalių karščių ir miško gaisrų per mėnesį siekė apie 15 mlrd. dolerių, rašo "Komersant".

REKLAMA
REKLAMA

HSBC ir "Uralsib" analitikai prognozuoja, kad nuostoliai dėl gaisrų ir karščių per mėnesį gali siekti 450 mlrd. rublių, arba 15 mlrd. dolerių.

REKLAMA

Oficialūs Rusijos ekonomikos nuostolių duomenys turėtų būti paskelbti baigiantis metams, kai Rusijos statistikos agentūra paskelbs liepos-rugpjūčio duomenis apie pramonės gamybą.

HSBC eksperto Aleksandro Morozovo nuomone, būtent per šiuos du mėnesius bus patirti didžiausi nuostoliai dėl gaisrų. Kol kas galima tvirtinti tik tai, kad oficiali 2010 m. grūdų derliaus prognozė sumažinta iki 60-65 mln. tonų.

Beje, kaip pažymi A. Morozovas, vertindami nuostolius analitikai atsižvelgia daugiausia į trumpalaikes išlaidas, neviešindami išlaidų aplinkai atkurti. Be to, A. Morozovo nuomone, investavusi į sudegusio būsto atstatymą, valstybė vargu ar daug investuos į vandens ir oro kokybės gerinimą bei miškų atstatymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų