REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune pasirengimą pasaulio čempionatui tęsiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kęstutis Kemzūra galutinį rinktinės dvyliktuką paskelbs tik po visų kontrolinių rungtynių. Trenerio teigimu, visuomenėje eskaluojama įžaidėjo problema nėra tokia didelė, o pati komanda toliau kryptingai tęsia pasiruošimą planetos pirmenybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Kokie planai po turnyro Ispanijoje?

– Po Ispanijos toliau tęsiame normalų darbą. Su slovėnais turėjome geresnes rungtynes, bet, manau, kad galime dar pridėti jėgos, kaip ir slovėnai. Susitikimas su Ispanija buvo geras ta prasme, kad leido mums pamatyti realų komandos pajėgumą. Mače su jais mūsų pagrindinis tikslas buvo priversti juos žaisti kuo daugiau 5 prieš 5 ir neleisti bėgti į greitą puolimą, tačiau to mums padaryti nepavyko. Varžovai žaidė labai lengvai ir gražiai. Tam, kad jie užbaigtų atakas, prireikdavo vos vieno arba dviejų perdavimų. Kita vertus, Ispanijos rinktinė yra pasaulio čempionė ir ji pretenduoja laimėti aukso medalius. Mes labiau žiūrime savo bėdas. Mes galėjome ir galime žaisti geriau.

REKLAMA

Mūsų pagrindinė užduotis nebuvo žūt būt iškovoti pergalę. Mes su ispanais turėsime dar vienerias draugiškas rungtynes ir susitikimą pasaulio čempionato D grupėje. Ten bus proga pasiekti revanšą.

Ar išliko rinktinėje įžaidėjų problema?

– Nenoriu eskaluoti įžaidėjų problemos klausimo. Šioje pozicijoje nėra tokios bėdos, kaip visi ją piešia. Mes negalime dabartinių atakų organizatorių lyginti su Šarūnu Jasikevičiumi. Dabartiniai įžaidėjai turi kitų stipriųjų vietų. Jie yra pakankamo lygio ir mes bandysime taktiškai palengvinti jų darbą. Manau, kad mače su Slovėnija visai neblogai jie atrodė. Prieš aktyvią ir agresyvią ispanų gynybą padarė nemažai klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Ką dar reikėtų pagerinti žaidime?

– Turime išlikti susikaupę iki rungtynių pabaigos, laikytis drausmės. Ekstremaliose situacijose nežaisti po viena, o rungtyniauti kaip komanda. Reikėtų drausmingiau žaisti gynyboje. Puolime rungtyniaujant nedrausmingai iš karto nukenčia derinių kokybė: kažkas ne ten pastato užtvarą, kažkas nespėja išbėgti į tinkamą poziciją ir įvyksta klaida. Po jos labai sunku susikoncentruoti ir gintis.

Kada paskelbsite galutinį dvyliktuką?

– Dar liko šešios draugiškos rungtynės. Manau, kad po jų ir nuspręsime.

Kiek žaidėjų gali būti tikri dėl vietos dvyliktuke?

– Sunku dabar suskaičiuoti tuos krepšininkus. Dabar nėra esmė tame, kiek žaidėjų jaučiasi ramūs, o kiek ne. Šiuo metu visi darbuojasi iš visų jėgų. Tie žaidėjai, kurie jau paliko mus, savo kruopščiu ir atsakingu darbu padėjo mums ruoštis čempionatui. Ačiū jiems. Žinoma, yra krepšininkų, kurie turi garantuotas vietas rinktinėje, tačiau tai sąlyginis dalykas. Viena trauma gali visus planus apversti aukštyn kojomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Martyno Gecevičiaus nebandysite įžaidėjo vaidmenyje?

– Mes neturėsime vieno išreikšto įžaidėjo. Norėčiau remtis dviem gynėjais, kurie vienu metu būdami aikštelėje galėtų įžaidinėti kamuolį. Šiuolaikiniame krepšinyje stiprios tos komandos, kurios turi daugiau atakuojančių gynėjų, mokančių organizuoti atakas, o ne tik jas užbaigti taškais. Kiekvienas gynėjas turi mokėti suregzti derinį.

Turnyre Vokietijoje toliau derinsite žaidimą?

– Turėsime keletą uždavinių. Kaip ir iki šiol, taip bandysime laimėti. Žinoma, tai daryti sunkiau, nes naudojame platesnę rotaciją. Negalima lyderių nuvarginti, o reikia juos paruošti, kad esant reikalui jie galėtų žaisti 35–40 minučių. Turnyre ketiname į žaidimą įvesti ir kelis naujus derinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų