REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos draudikų asociacijos duomenimis, šiandien draudikai baigia registruoti beveik visus draudiminius įvykius dėl savaitgalį praūžusio škvalo. Draudiminių įvykių skaičius siekia 2000. Gyventojams pradėtos mokėti ir pirmosios žalos.

REKLAMA
REKLAMA

„Škvalo žaloms taikomos supaprastintos procedūros, pratęsti terminai apie žalų pranešimą, o įvykių vietoms apžiūrėti pasitelktos papildomos nepriklausomų ekspertų pajėgos. Žmonės gali būti ramūs, nes visa žala dėl stichijos siautėjimo bus kompensuota ir atlyginta“, – pranešime cituojamas Lietuvos draudikų asociacijos direktorius Andrius Romanovskis.

REKLAMA

Asociacijos duomenimis didžioji dauguma nuostolių sudaro sumos iki 4 – 5 tūkstančių litų, todėl jau šiandien draudimo bendrovės pradėjo mokėti pirmąsias draudimo išmokas savo klientams.

„Apgailestaujame, kad Prezidentė negavo informacijos apie žalų reguliavimą tiesiogiai iš draudimo bendrovių ar Lietuvos draudikų asociacijos. Manome, kad abejoti draudimo nauda tokios nelaimės akivaizdoje būtų neteisinga. Todėl esame pasirengę suteikti Prezidentei ir jos patarėjams išsamią informaciją apie žalų atlyginimo mastus ir eigą“, – sakė A. Romanovskis. Prognozuojama, kad draudimo bendrovės atlygins apie 3 mln. Lt nuostolių gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Draudikų asociacijos atstovai praneša, kad gyventojams svarbu žinoti, kad jie nelaukdami draudikų atvykimo gali pradėti tvarkyti savo apgadintą turtą, tik turi užtikrinti, kad įvykio daiktiniai įrodymai yra fiksuoti (juos nufotografuojant ar kitaip fiksuojant). Negalintys nufotografuoti padarytos žalos, raginami atskirai surinkti ir saugoti nuplėštas stogo dangas, suniokotus namų apyvokos daiktus, kitas medžiagas, kurios išliko po škvalo. Taip pat gyventojai privalo išsaugoti visus dokumentus, kurie patvirtina, kad buvo įsigyjamos prekės ar paslaugos reikalingos atstatymo darbams vykdyti ir juos vėliau pateikti draudikų atstovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos draudikų asociacijos duomenimis didžiausios pajėgos skirtos Pivašiūnų, Butrimonių, Rokų, Tautakiemio, Stakliškių, Jiezno, Pakuonio seniūnijoms ir Pamušių bei Serapiniškių kaimams, kurie stipriausiai nukentėjo nuo stichinės nelaimės.

Kita vertus, Draudikų asociacija yra labai susirūpinusi, kad valstybės lėšų skyrimas neapsidraudusių nuostoliams kompensuoti yra neteisingas tų žmonių atžvilgiu, kurie buvo apsidraudę ir mokėjo įmokas. „Neapsidraudusiems ir neatsakingai į turto saugumą žiūrintiems asmenims, nuostolius turės kompensuoti visi mokesčių mokėtojai, ir tie kurie pirko draudimą. Valstybės pažadai kompensuoti nuostolius visiems neskatina gyventojų savarankiškai rūpintis savo turtu ir diskriminuoja tuos, kurie naudojasi privataus draudimo paslaugomis“, – teigia A. Romanovskis. Daugelyje valstybių yra bendri valstybės ir draudimo bendrovių produktai, kurie užtikrina maksimalią apsauga ir prieinamą kainą vartotojui bei apsaugo valstybę nuo nepamatuotos finansinės naštos panašių nelaimių atveju, sakoma asociacijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų