REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad del lėšų stygiaus sunkmečiu vaikų poilsis nenukentėtų, Švietimo ir mokslo ministerija pasitelkė ES struktūrinių fondų finansavimą. Šią vasarą dvylikoje ES lėšomis iš dalies finansuojamų stovyklų jau pabuvojo beveik 3 tūkst. vaikų, daugiau kaip 200 socialiai remtinų vaikų atostogavo nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad septyniose Lietuvos apskrityse organizuojamose stovyklose iš viso šią vasarą aktyviai pailsės apie 5 tūkst. vaikų.

REKLAMA

ES ir Lietuvos biudžeto lėšomis finansuojamame projekte šią vasarą dalyvauja 12 vaikų stovyklų, veikiančių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Utenos, Alytaus ir Marijampolės apskrityse. Projektą inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, administruoja Švietimo mainų ir paramos fondas.

Stovyklose vaikai ne tik aktyviai ilsisi ir pramogauja, bet ir įgyja naujų socialinių ir emocinių žinių. Stovyklaujant ugdomi elgesio ir bendravimo, emociniai ir organizaciniai įgūdžiai, skatinamas kūrybiškumas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios stovyklos vyks iki rugpjūčio pabaigos, tad jų teikiamomis galimybėmis pasinaudoti dar ne vėlu.

Šiais metais vaikų vasaros poilsio stovyklose įgyvendinamos neformaliojo ugdymo programos yra iš dalies finansuojamos Lietuvos ir Europos socialinio fondo lėšomis. Parama stovyklų organizavimui – 2,49 mln. Lt. per dvejus metus. Taikant tokį finansavimo modelį, kasmet bus galima bent iš dalies sumažinti kelialapio kainas 5000 vaikų, o 500 socialiai remtinų vaikų ir jaunuolių turės galimybę pailsėti nemokamai.

Projektas „Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse“ startavo liepos 1 d. Netrukus planuojama paskelbti „Neformaliojo vaikų švietimo programų įgyvendinimo savivaldybėse paslaugų pirkimo“ viešąjį konkursą. Šį konkursą laimėjusios įstaigos įgyvendins savo pasiūlytas neformaliojo vaikų švietimo programas Lietuvos miestuose ir kaimuose.

Daugiau informacijos apie projektą ieškokite Švietimo mainų paramos fondo tinklalapyje – www.smpf.lt .

ŠMM informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų