REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymus astrofizikas Stephenas Hawkingas perspėjo, kad jei per artimiausius 200 metų žmonija nekolonizuos kosmoso, ji visam laikui išnyks, skelbia britų dienraštis „Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mokslininko, vienintelė žmonių rūšies ilgalaikio egzistavimo galimybė – persikelti iš Žemės į kitas planetas ir pradėti ten naują gyvenimą.

REKLAMA

Duodamas interviu interneto svetainei „Big Think“, Stephenas Hawkingas sakė esąs optimistas, tačiau jei žmonija norinti išlikti, jai teks rimtai apsvarstyti savo egzistavimą per kelis artimiausius šimtmečius.

„Įžvelgiu rimtą žmonijos tykantį pavojų, – sakė astrofizikas. – Praeityje buvo ne vienas atvejis, kai jos išlikimas buvo pakibęs ant plauko. Vienas iš jų – 1963 m. Kubos raketinė krizė.“

Pasak jo, tikėtina, kad tokių krizių skaičius ateityje didės. Žmonijai esą prireiks daug išminties ir sveikos nuovokos joms visoms sėkmingai įveikti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau esu optimistas. Jei mums pavyks išvengti susinaikinimo per du artimiausius šimtmečius, mūsų rūšis paplis po kosmosą ir liks saugi“, –tvirtino mokslininkas.

Kiek anksčiau S. Hawkingas buvo perspėjęs, kad žmonės turėtų būti atsargūs bandydami užmegzti ryšius su nežemiško proto atstovais, nes niekas negali garantuoti, kad jie žmonijos atžvilgiu bus nusiteikę draugiškai.

„Jei mes būtume vienintelės protingos būtybės Galaktikoje, galėtume būti tikri, kad išliksime ir plisime toliau,“ – sakė jis. Tačiau Stephenas Hawkingas perspėjo, kad žmonija įžengė į „ypač pavojingą“ savo istorijos periodą. Pavojų, pasak jo, kelia vis didėjantis pasaulio gyventojų skaičius, senkantys resursai ir technologinės galimybės keisti aplinką ir į gera, ir į bloga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų