REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ericos Jennings tvirtovė – šeima

Prieš devynerius metus Kopenhagoje vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuva pirmą kartą tradiciškai liko ne paskutinė, o užėmė 13 vietą. Kai „Skamp“ finale dainavo milžiniškoje, 60 000 vietų (maždaug šešios „Siemens“ arenos), sporto arenoje, Ericos motina airė ponia Grainne rankoje laikė rožinį. Jos tėvas ponas Robertas – vienas iš specialios tarptautinės „Phare“ programų vadovas – mojavo mūsų Trispalve, kuri buvo didesnė už oficialios nykštukinės Lietuvos delegacijos suvenyrines vėliavytes. Pati tai mačiau. Renginį tuomet stebėjo ir „Skamp“ matė apie 120 milijonų televizijos žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas laimi „Eurovizijoje“? – klausia Erica. – Arba labai labai geras balsas, arba šou. Mes su „Skamp“ taip pat ėjome į kompromisą dainuodami „You Got Style“ – tai nėra tipiška mūsų muzika. Tačiau dainą atlikome nuoširdžiai.“

REKLAMA

KARTU IR ATSKIRAI. Šią ryškią Lietuvos muzikinio pasaulio porą įkalbinėjome tapti žurnalo GALA viršelio herojais. Kartu fotografuotis jie griežtai atsisakė ir pasmerkė leidinį, kurie tai padarė be Didžiulių sutikimo. Tačiau kodėl jie taip nusiteikę?

„Tai mūsų šeimos sprendimas. Mes – šeima, taip. O kaip kūrėjai mes – atskiri“, – sako ir Jurgis, ir Erica. Su vyru ji koncertavo tik kelis kartus. Abu prisipažįsta nejaučiantys kūrybinės konkurencijos. Ir nepanašu, nes finaliniam Lietuvos „Eurovizijos“ atrankos turui Lietuvos televizijoje Erica subūrė šviesiai mąstančių žmonių palaikomąją komandą. Ir pati pasirūpino, kad jie pasipuoštų specialiai pagamintais grupės gerbėjų marškinėliais. Plojo, sirgo labiau už visus. Karščiausiai bučiavo Jurgį, kai „InCulto" laimėjo. Su tokia žmona Jurgis galėtų eiti į kalnus.

REKLAMA
REKLAMA

MEILĖS PRADŽIA. Spauda seniai apdainavo, kaip Ericos ir Jurgio meilės romanas užsimezgė repetuojant, simboliška, roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje". O iš tikrųjų buvo kitaip.

„Gal prieš trejus metus iki „Veronos" kartą viename madingame Vilniaus klube netikėtai sulaukiau Jurgio, kuris dar nebuvo tokia žvaigždė, dėmesio, – pasakoja Erica. – Manau, jis žinojo, kas aš. Kiek pašnekėjęs Jurgis nuėjo man nupirkti kokteilio. Bet su kažkuo užsiplepėjo ir.... dingo. Įsižeidžiau. Jai buvau susidariusi skeptišką nuomonę apie Didžiulį. Sužinojau apie jo patirtis su merginomis. Mane trikdė ir žavėjo Jurgio pasitikėjimas savimi ir beprotiška energija." Tačiau galimus šiltus poros santykius tada padengė ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai truko iki bendrų meilės operos repeticijų „Veronoje". Paradoksas: į Džuljetą–E.Jennings užkulisiuose įsižiūrėjo ne Romeo–Marijus Mikutavičius, o Merkurijus–J.Didžiulis. „Jurgiui teko pasistengti, kol atgavau pasitikėjimą juo, – prisipažįsta Erica. – Netrukus jis man pasipiršo." Kaip? Moteris kukliai nudelbia akis...

STILINGA. Į mūsų fotosesiją Erica atvyko su muzika dvelkiančiu automobiliu „Honda Jazz". Kolega Vaidotas – patyręs gražių moterų fotografas – sunerimo, kad ji neatsivežė tunto suknelių. Erica iš tų, kuri bet kada iš bet ko apgalvotai susikurs stilių. Ji renginyje gali pasirodyti su visiškai mini maža juoda suknele. Tačiau niekada neatrodys vulgariai. Jos nepavadintum erotikos žvaigžde, net kai dainininkė pasirodo su labai giliomis iškirptėmis. O parodyti ji turi ką. Ar ne, vyrai?

REKLAMA

„Ar apsinuoginčiau? – samprotauja dainininkė. – Nebent jei tai būtų patikima ir šviesi socialinė akcija. Pavyzdžiui, jei protestuočiau prieš kailių gamintojus ir gyvūnų žudytojus."

Susigundžiusius tokiu žavios moters prisipažinimu perspėju, kad Erica – labai atsakingas žmogus. Prieš mūsų interviu, nepaisant senos pažinties, ji atidžiai perskaitė pastarąjį GALOS žurnalą. Tikiuosi, turėsime dar vieną solidžią skaitytoją.

Erica prisipažįsta, kad retai naudojasi stilistų ir dizainerių paslaugomis. Viską susigalvoja pati. Dabar, kai yra dviejų sūnų – Prano Emilijaus ir kelių mėnesių kūdikio Antano – motina, grožiui laiko lieka mažiau. Džiugiai pasigiria, kad mažylis leidžia išsimiegoti.

REKLAMA

„Tai mano natūralūs plaukai", – sako ji mūsų grimuotojai, kuri paryškina Ericos natūralumą. Ji kalba ir nuolat niūniuoja melodijas. Gal čia pat kuria? 29 metų moteris, neseniai pagimdžiusi antrą kūdikį, vėl atrodo kaip porceliano lėlė. 1,64 metro ūgio Erica dabar sveria šiek tiek daugiau nei 50 kilogramų.

ŠEIMA. Didžiulių šeima – tikra tautų maišatis. Erica – grynakraujė airė. Jurgis – iš tėvo pusės lietuvis, iki pašaknių patriotas. Jo tėvas – įtakingas Kolumbijos verslininkas, artimas dabartinio kandidato į šalies prezidentus Antano Mockaus bičiulis Algis Didžiulis. Mama – tikra kolumbietė. Štai iš kur tas karštas kraujas, gebėjimas šėlti, užsidegti ir savo nuotaika užkrėsti kitus. Kraujas daro savo. Įdomu, kokie užaugs jų sūnūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Erica su ekonominės tarptautinės organizacijos „Phare" užduotis atliekančiu tėvu Lietuvoje atsirado baisiu metu – 1994-ųjų žiemą per Rusijos krizę. „Buvo taip niūru, kaip šiemet, – prisimena Erica. – Pilka spalva, apsiblausę žmonių veidai, parduotuvės, kurias buvo sunku atrasti, nes nešvietė ryškios reklamos. Beveik niekas nekalbėjo angliškai, o mes nesupratome nei lietuviškai, nei rusiškai, nei lenkiškai." Jos šeima į Vilnių persikėlė iš Žemės pusiaujo – Afrikos šalies Tanzanijos, čia jie pragyveno ketverius metus. „Pirmas įspūdis, kad buvo labai šalta, – prisimena Erica. – Esu iš Airijos, bet tuomet mes atskridome iš Afrikos".

REKLAMA

Erica ir Jurgis iš savo kraštų Lietuvoje atsidūrė prieš keliolika metų ir per visas negandas nepabėgo. Atvirkščiai – leidžia šaknis. Lietuvoje įsikūrė abi dainininkės seserys. Ilgus metus lietuviškai nekalbėjusi Erica vyro skatinama pagaliau prabilo lietuviškai. „Prisipažįstu, visą tą laiką daug supratau, tačiau vyro palaikoma pagaliau išdrįsau prabilti lietuviškai. Iki tol kompleksavau", – sako Erica.

Šeimoje jie šnekasi angliškai. Vaikai puikiai supranta dar ir ispanų kalbą.

KOSMOPOLITAI. Erica baigė S.Neries gimnaziją. Ji viena pirmųjų Vilniaus merginų į bambą įsivėrė auskarą. Seksualumu spindinti ir tada, ir dabar Erica tuomet buvo kur kas apvalesnių formų. Tačiau žavesio iš jos neatima nei kilogramai, nei laikas. „Geriausia dieta – meilė muzikai", – kartą pajuokavo vėl smarkiai sulysusi E.Jennings.

REKLAMA

Dar moksleivė ji viename iš populiarių sostinės klubų susipažino su ką tik Vokietijoje Vasario 16-osios gimnaziją baigusiais Viktoru Diawara ir Viliumi Alesiumi. Vaikinai muzikavo pogrindyje ir ieškojo solistės. Taip atsirado „Skamp“. Airijoje muzikos, dramos ir modernaus baleto studijų ragavusi mergina Vilniuje baigė gimnaziją ir nusprendė atsiduoti muzikai. Tapo profesionale.

Didžiuliai – ir kosmopolitai, ir Lietuvos patriotai. Erica su Jurgiu švenčia Šv.Patriko dieną. Erica supranta, kad lietuviams kupinos susikaupimo Kūčios ne mažiau svarbios nei linksmosios Kalėdos. Ji net į vaišių stalą patiekia savų – airiškų paplotėlių. Tiesa, per tiek metų Erica nesuvokė cepelinų fenomeno. Net gaivūs šaltibarščiai, jos mamos vadinami rožine sriuba, moters negundo. O visa kita – puikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Solidžius politologijos mokslus baigęs vyras ir į „Eurovizijos“ aistras pasinėręs „InCulto" lyderis J.Didžiulis praėjusio numerio GALAI prisipažino esąs muzikinis aferistas. Žmonai smagu, kad vyras moka džiaugtis gyvenimu. To linki ir kitiems. Jie abu bendraminčiai.

„Tolerancijos išmokau internacionalinėje grupėje „Skamp", – sako Erica. – Mes visada geranoriškai žiūrėjome į vienas kito solinius projektus, įvairius kūrybinius sumanymus. Esame geriausi laiko išbandyti draugai." Nė vienas nepriekaištavo, kai Erica mėgino pradėti tarptautinę karjerą. „I'ts A Lovely Day" – ši daina pakerėjo Europą. Erica tapo vienu iš tarptautinio projekto, kuris baigėsi albumu „Living Theater Vol.1", dalyve. Vėliau jo prodiuseris išvyko į JAV kurti kitų projektų. „Apmaudu“, – sako Erica, tačiau tarptautinės karjeros nelaidoja.

REKLAMA

O jeigu reikėtų pasirinkti: daug žadanti tarptautinė karjera ar gyvenimas su Jurgiu daugiavaikėje šeimoje?

„Aišku, šeima, – nedvejoja Erica. – Kol neturėjau vaikų, gal būčiau susimąsčiusi dėl tokio klausimo. O dabar manau, galėsiu protingai suderinti šias pareigas ir veiklas.“ Neabejojame, nes kai gimė pirmasis Didžiulių sūnus Pranas, Erica jau po 45 dienų pasirodė mėgstamame muzikos klube.

Erica ir Jurgis yra socialiai aktyvūs. Jie tolerantiški, tačiau kai kurie čia vykstantys reiškiniai jiems nesuprantami. „Mane labiausiai suglumino Seimo priimtas įstatymas, kad Lietuvoje negalima drausti mušti vaikus. „Esu dviejų berniukų motina. Jie kartais gali išvesti iš proto. Bet mes juk suaugę, stiprūs! O jie – tik vaikai“, – piktinosi E.Jennings.

SPĖLIONĖS. Erica, kaip ir mes, nežino, kas būtų, jei būtų. Kaip būtų galėjusi jos, o gal, paspėliokime, ir Jurgio muzikinė karjera susiklostyti gimtosiose vietose – Airijoje ir Kolumbijoje? „Už vyrą neatsakysiu, nes jis dabar, prieš „Euroviziją“, koncertuoja po visą Europą, – sako Erica. – O aš... Gerai sakai – kas būtų, jei būtų? Bet kokiu atveju, kad ir kaip susiklostytų mano ir Jurgio karjera, mūsų muzikinė tėvynė yra Lietuva.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų