REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekiautojai buitine technika ir išperkamosios nuomos bendrovės pažymi, kad nors pastaruoju metu buitinės technikos pardavimai ir smunka, tačiau pirkėjai renkasi brangesnius ir kokybiškesnius daiktus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prekybininkų, lyginant pastarąjį pusmetį su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pastebima, kad žmonės tapo reiklūs kokybei, ieško kainos ir kokybės santykį atitinkančių prekių.

REKLAMA

„Mažėja pačių pigiausių prekių pardavimai, kadangi dėl ypač sumažėjusių kainų, pirkėjai renkasi patrauklios kainos žinomų prekių ženklų prietaisus“, – Verslosavaite.lt sakė buitinės technikos ir elektronikos prekybos tinklo „Topo centras“ komercijos direktorius Andrius Čekanavičius.

Kad pirkėjai renkasi brangesnę buitinę techniką pastebi ir „Snoro lizingo“ komercijos departamento direktorius Audrius Norvaiša.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerėjant partnerių kainų pasiūlymams, finansuojama suma mažėja neženkliai, kas gali reikšti, kad klientai pasinaudodami patraukliais pasiūlymais renkasi šiek tiek geresnes ir brangesnes prekes nei anksčiau“, – kalbėjo A. Norvaiša.

Išperkamosios nuomos bendrovių atstovai pažymi, kad skolinimosi įpročiai pastaruosius pora metų beveik nekinta.

„Pastebime, kad skolinamasi atsakingiau, įvertinant kredito grąžinimo galimybes, mažiau įsigyjama brangesnių, prabangos prekių. Nekinta ir vidutinė skolinimosi suma, kuri sudaro apie 1300 litų“, – Verslosavaite.lt teigė „Ūkio banko lizingo“ generalinis direktorius Mindaugas Valančius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovų, atsižvelgę į šalies ekonominį nuosmukį ir aukštą nedarbo lygį, pirkėjai susilaiko nuo ne pirmo būtinumo prekių.

Prognozuoja kompiuterinės technikos pardavimų augimą

Prognozuodami kaip keisis rinka artimiausiu metu ir prekybininkai, ir išperkamosios nuomos bendrovių atstovai vieningi – kaip ir kasmet prognozuojamas kompiuterinės technikos pardavimų augimas.

„Kadangi kompiuterinė technika jau tapo neatsiejamu mokinio ar studento darbo įrankiu, todėl rudenį šios kategorijos prekių pardavimai turėtų išaugti. Taip pat galima prognozuoti smulkios virtuvinės technikos – sulčiaspaudžių, vaisių džiovintuvų, virtuvinių kombainų pardavimų didėjimą“, – Verslosavaite.lt pasakojo „Topo centro“ komercijos direktorius Andrius Čekanavičius.

REKLAMA

Pašnekovas pažymi, kad pastebimas ryškus ekonomiškos buitinės technikos augimas. Pirkėjai renkasi mažiau elektros energijos naudojančius prietaisus, todėl, brangstant elektros energijai, ekonomiškų prietaisų pardavimai turėtų išaugti.

„Pastebime didesnį klientų susidomėjimą internetinėmis parduotuvėmis, kuriose prekes galima įsigyti ir išsimokėtinai. Prognozuojame, kad toks apsipirkimo būdas ateityje Lietuvoje dar labiau populiarės“, – prognozuoja „Ūkio banko lizingo“ generalinis direktorius Mindaugas Valančius.

REKLAMA

Ekonomistas Visvaldas Eidukevičius mano, kad artimiausiu metu didės ne tik sezoniniai buitinės technikos pardavimai.

„Pastaruoju metu sulaukėme nemažai optimistiškų naujienų: pirmą kartą nuo krizės pradžios užfiksuotas BVP augimas, išaugo Lietuvos vartotojų pasitikėjimo rodiklis. Pinigų lietuviai taip turi – indėliai bankuose pasiekė rekordinę visų laikų sumą.

Staigaus atsigavimo tikėtis neverta, tačiau šios ir nemažai kitų teigiamų naujienų, rodo, kad po truputį ropščiamės iš duobės. Natūralu, kad tai gali paskatinti žmones išleisti daugiau pinigų įvairiems pirkiniams, tarp jų ir buitinei technikai jau artimiausiu metu“, – Verslosavaite.lt pasakojo ekonomistas.

Tautvydas Padgurskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų