REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnuo beliko iki bohemiečių penktojo sezono atidarymo, kai rugsėjo 9 d. Vilniaus Loftą į orą pakels elektroninės operos fantazija „XYZ“. Visą rugpjūtį bohemiečių solistai, „susiporavę“ su „Silence“ prodiuseriais, lipdys klasikines arijas su elektronika ieškodami naujų interpretacijų laiko patikrintoms muzikos vertybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Poromis pasiskirstę operos solistai ir elektronikos prodiuseriai ruošia šešiolika remiksuotų žymiausių operų arijų ir duetų. Bohemiečių solistai, atlikdami kiekvieną kūrinį, eksperimentuos vis su kitu „Silence“ prodiuseriu.

REKLAMA

„Studijoje kuriame kompozicijas individualioms besikeičiančioms poroms, o per pasirodymą muziką gyvai atliks visi keturi „Silence“ prodiuseriai vienu metu, –  pasakoja renginio režisierė Dalia Ibelhauptaitė. – Reikia labai artimai pažinti vieni kitus, nes koncerte laukia daug improvizacijų, neįprastų klasikinės muzikos solistams.“

Vidis ir Joana Gedmintaitė (T. Kaunecko nuotr.)Vidis ir Joana Gedmintaitė (T. Kaunecko nuotr.)

„Silence“ šeimos narys Leon Somov, kartu su vokaliste Jazzu pelnęs „MTV European Music Awards 2009“ apdovanojimą ir laimėjęs grupės „Jazzanova“ remiksų konkursą, šįkart ruošiasi elektroniką maišyti su Laurynos Bendžiūnaitės ir Rafailo Karpio atliekamomis arijomis iš Dž. Verdžio operos „Rigoletas“. Leon Somov remiksuos ir du sudėtingiausius koncerto duetus iš Dž. Verdžio operos „Don Karlas“ ir L. Delibe „Lakmė“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbti įdomu ir netikėta. Esame tos pačios kartos atstovai, į darbą žiūrim rimtai, bet nevengiam ir autoironijos, – sako Leon Somov. – Atėję iš skirtingų terpių, esame priversti ieškoti kompromiso, o tai yra viso kūrybos rezultato grožis.“

Few Nolder ir Rafailas Karpis (T. Kaunecko nuotr.)Few Nolder ir Rafailas Karpis (T. Kaunecko nuotr.)

Jauniausias, tačiau jau spėjęs išleisti debiutinį albumą su britų įrašų kompanija, silence'as Few Nolder dirbs su Asmik Grigorian, Jeronimu Miliumi ir Edgaru Montvidu. Jis kompiuteriu „akomponuos“ arijoms iš Ž. Bizė operos „Karmen“, V. Belinio operos „Norma“, J. Massenet operos „Verteris“, chorui „Va Pensiero“ iš Dž. Verdžio operos „Nabukas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Jazzu sukūrę daugiausia peržiūrų internete turintį ir tarptautinius apdovanojimus laimėjusį vaizdo klipą „I'll Be Gone“, prodiuseriai Mario Basanov ir Vidis dabar ketina įnešti modernaus skambesio į Edgaro Montvido atliekamą Nemorino ariją iš G. Doniceti operos „Meilės eliksyras“. Taip pat jie remiksuos Joanos Gedmintaitės atliekamą Nakties karalienės ariją iš W. A. Mocarto „Užburtosios fleitos“ bei Dainiaus Stumbro dainuojamą Eskamiljo ariją iš „Karmen“.

„Sumaišę du muzikos žanrus siekiame parodyti jaunai auditorijai, kad opera gali būti „funky, sexy ir cool“, o klasikos mėgėjai galės susipažindinti su technologine pažanga mene“, – sako D. Ibelhauptaitė.

REKLAMA

Mario Basanov ir Asmik Grigorian (T. Kaunecko nuotr.)Mario Basanov ir Asmik Grigorian (T. Kaunecko nuotr.)

Pirmasis „XYZ“ pasirodymas rugsėjo 9 d. įvyks Vilniuje, o rugsėjo 11 d. keliaus į  Klaipėdą. Bilietus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose.

„XYZ“ projektas, kaip ir visi kiti bohemiečių pastatymai, bus remiamas privačiomis lėšomis. Mecenatas – Evli; generaliniai rėmėjai – Lietuvos Rytas, Danske Bankas, MIX Alita, Lietuvos Ryto Televizija, Raidla Lejins & Norcous, Bilietai.lt, lrytas.lt,; partneriai – Moteris, moteris.lt, F.Telier, RGB, Bosanova, TBWA/Vilnius, Amstudio, Sapnų Sala, Star1, Zip FM, LOFTAS, Cyclopes, Moller Auto, 370 Vilniaus Diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų