REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai kino teatruose pasirodžius antroji filmo „Šunys ir katės“ dalis neabejotinai sulauks pasisekimo. Išradingas kino platintojų pasiūlymas į premjerą atsivesti savo augintinius tikrai buvo išgirstas ir likus daugiau nei porai valandų iki premjerinio filmo seanso prie kino teatro jau būriavosi žiūrovai su savo augintiniais, kurių būta iš ties įvairių: nuo mažytės šeimininkei ant peties tupinčios katės iki draugiško gauruoto milžino Berno zenenhundų veislės šuns.

REKLAMA
REKLAMA

Filme „Katės ir šunys“: kačių kerštas“ pasakojama kvapą giaužianti istorija apie tai, kaip šuns į depiliacinio kremo katilą įstumta katė tampa pikta kerštautoja ir savo neįtikėtinu išradimu planuoja išvesti iš proto viso pasaulio šunis. Piktoji Galora nedelsdama imasi įgyvendinti savo šiurpųjį planą, bet slaptoji šunų saugumo organizacija žūtbūt privalo užkirsti kelią šiam nusikaltimui.

REKLAMA

Filme gausu rimtam veiksmo filmui prilygstančių scenų, keturkojai super herojai su patikėtomis užduotimis tvarkosi taip pat šauniai, kaip legendiniai dvikojai didvyriai. Filmo kūrėjai kaip reikiant padirbėjo prie personažų cahrakterių, mat „netyčia“ viską aplink sprogdinantis policijos šuo, šiltus ir pūkuotus megztulkus mėgstantis slaptos šunų saugumo organizacijos vadovas, arogantiškas ir mėgstantis girtis balandis bei visoms kovinėms užduotims pasirengusi katė, neabejotinai padovanos gero humoro dozę.

REKLAMA
REKLAMA

Filme pasakoja ne tik apie pykčius tarp šunų ir kačių, bet rimtai prabylama apie draugystę, ištikymybę ir atsidavimą, tačiau tai neatperka to, kad scenarijui trūko „rimtos“ meilės istorijos, mat virs vandens rezervuaro kkabančio šuns katei ištarti žodžiai „Tu man patinki“ sukelia išties įvairių minčių.

Nors nesantaika tarp šunų ir kačių tęsiasi jau ne vieną amžių, akivaizdu, kad filmo kūrėjai „pasitelkė“ pačius naujausius mokslo išradimus: ankaklyje įmontuotas lazeris, išpanagių iššokantys durklai, ar netikėtai iš kuprinės išsiskleidžantys reaktyvinio lėktuvo sparnai, slaptus pranešimus platinanti šoaknti voverė ir daug kitų „technikos stebuklų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Truputį nuvilia filmo pabaiga, mat po tokių efektingų gaudynių, šiek tiek adrenalinas slūgsta stebint kaip nedoroji katė „nukenksminama“, o tai padarę šunys tampa didvyriais, tiksliau reiktų sakyti „didšuniais“.

Po filmo kyla dar viena truputį ironiška mintis: jei naminis gyvūnas keistai elgiasi ir nuolat įsivelia į bėdą, verta patikrinti, ar tikrai šuo po savo būda neturi slapto tunelio, o katė nemoka naudotis kompiuteriu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų