REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedas Stiegas Larssonas, tarptautinės „Millenium“ trilogijos kūrėjas, tapo pirmuoju autoriumi, kurio kūrinių, parduotų elektroninių knygų skaitytuvui „Kindle“, skaičius viršijo milijoną egzempliorių.

REKLAMA
REKLAMA

Rašytojas buvo įtrauktas į „Kindle Million Club“ klubą ir tapo pirmuoju jo nariu. Į „Kindle Million Club“ galės patekti tik tie autoriai, kurie parduos per milijoną skaitytuvui „Kindle“ pritaikytų knygų egzempliorių.

REKLAMA

„Larssono knygos sužavėjo milijonus skaitytojų ir įtraukė juos į knygos personažų gyvenimus, – sako „Kindle“ viceprezidentas Russas Grandineti. – Nuostabu, kad ir mes galėjome prisidėti prie šių bestselerių populiarinimo pasaulyje.“

Visos trys „Millenium“ trilogijos knygos įeina į labiausiai perkamų „Kindle“ knygų dešimtuką.

Graibstomas ne tik elektroninis „Millenium“ trilogijos variantas, tuštėja ir visų pasaulio knygynų lentynos. Ne išimtis ir Lietuva. Pirmoji unikalios S. Larssono trilogijos dalis „Mergina su drakono tatuiruote“ Lietuvoje jau antrą mėnesį tvirtai laikosi populiariausių knygų dešimtuke.

REKLAMA
REKLAMA

Bestseleris tapo pasauline literatūros sensacija, įkvėpusia ir kino pasaulį. Nuo rugpjūčio 20 d. Lietuvos kino teatrų žiūrovai turės galimybę pamatyti jau per 100 milijonų eurų uždirbusią švedišką bestselerio „Mergina su drakono tatuiruote“ ekranizaciją. Dar vieną ekranizacijos versiją jau ruošia ir Holivudas.

Pasidžiaugti trilogijos sėkme ir „Kindle Million Club“ naryste, bestselerių autorius, žurnalistas Stiegas Larssonas, deja, negalės. 2004 metais rašytojas netikėtai mirė, rankose nespėjęs palaikyti nei vienos jau išspausdintos „Millenium“ dalies.

Elektroninių knygų skaitytuvą „Kindle“ 2007-aisiais sukūrė didžiausias pasaulyje interneto knygynas Amazon.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų