REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruošiantis trečiadienio draugiškoms rungtynėms su Baltarusija Lietuvos rinktinės treneriai stebėjo lietuvių pasirodymus UEFA turnyruose ir nacionaliniuose čempionatuose bei sužinojo blogų naujienų – į rinktinę negalės atvykti saugas Edgaras Česnauskis ir puolėjai Andrius Velička bei Artūras Rimkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris R. Žutautas stebėjo Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) rungtynes su Salonikų „Aris“ UEFA Europos lygoje.

REKLAMA

„Andrius Skerla sužaidė ne geriausias rungtynes, o kitas „Jagiellonia“ gynėjas Tadas Kijanskas tame susitikime nerungtyniavo. Todėl gynėjų grandyje ne viskas idealu. Kita vertus, pamainos vidurio gynėjo pozicijoje turime – atvyks ir Marius Žaliūkas, ir Irmantas Zelmikas. Kas bus geriausi rinktinėje – pamatysime treniruotėse“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Jis pozityviai įvertino „Aris“ saugo Deivido Česnauskio žaidimą, taip pat pasidžiaugė Linu Pilibaičiu, kuris ketvirtadienį Europos lygoje prisidėjo prie Dėro ETO (Vengriją) pergalės prieš „Montpellier“ (Prancūzija) ekipą, ir kitais komandos saugais.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant pirmadienį prasidedančiai stovyklai rinktinės štabas sulaukė ir liūdnesnių naujienų – į komandą negalės atvykti saugas E.Česnauskis ir puolėjas A. Velička. Pirmasis jau tris savaites neatstovauja Maskvos „Dinamo“ (Rangers) klubui dėl traumos ir gydytojai patarė futbolininkui nežaisti dar ilgiau. Jau beveik metus oficialių rungtynių nežaidęs Glazgo „Rangers“ (Škotija) puolėjas A. Velička jau išbėgo į aikštę draugiškose rungtynėse, bet dar nėra visiškai pasiruošęs žaisti.

„Škotų klubas atsiuntė oficialų raštą, kuriame nurodė, jog A. Velička dar tęsia reabilitaciją ir dėl to negalės atvykti į rinktinę. Tikimės, kad per artimiausias savaites jis atgaus fizinę bei sportinę formą ir rugsėjį jau bus pasirengęs mums padėti“, – teigė R. Žutautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeisti A. Veličką buvo kviečiamas Artūras Rimkevičius, bet ir šis puolėjas nespės atsigauti po traumos. Kadangi rungtynėms su Baltarusija bus galima registruoti 18 žaidėjų, rinktinės vadovai nusprendė nebekviesti daugiau futbolininkų ir ruoštis su 20.

Netekčių prieš rugpjūčio 11 vyksiančias UEFA U-21 čempionato atrankos rungtynes su Portugalija yra ir Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtyje. Susižeidusius saugą Paulių Janušauską ir puolėją Tautvydą Švelną pakeis Edvinas Jasaitis iš „Šiaulių“ ir Ernestas Biskys iš „Klaipėdos“.

REKLAMA

Į paskutinę Lietuvos ir Baltarusijos komandų repeticiją prieš EURO–2012 čempionato atrankos rungtynes bei Lietuvos bei Portugalijos jaunimo rinktinių dvikovas atvyks net penkių šalių – Čekijos, Škotijos, Prancūzijos, Rumunijos ir Anglijos – futbolo skautai.

„Dėl to nesirūpiname. Nebeturime ko slėpti. Svarbiausia yra mūsų žaidėjų pasiruošimas. Turime stiprią komandą ir ruošiamės atrankos varžyboms“, – teigė R. Žutautas.

Dvikovoms su Škotija ir Čekija Lietuvos nacionalinė rinktinė repetuos rugpjūčio 11 dieną 18 valandą 10 minučių Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione. Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė tą pačią dieną 21 valandą Marijampolės futbolo klubo stadione žais su Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų