REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis dažniau pasigirstančios kalbos, kad Lietuva pernelyg griežtai vertina vizų išdavimą Baltarusijos ir Rusijos piliečiams, neatitinka tikrovės, vizų išdavimas tyčia nestabdomas, teigia Maskvos ir Minsko ambasadose reziduojantys diplomatai.

REKLAMA
REKLAMA

Irena Valainytė, ambasados Maskvoje ministrė patarėja, atmetė teiginius esą sklandžiam vizų išdavimui trukdo biurokratinės procedūros. Anot jos, vizų išdavimas rusams vyksta pakankamai sklandžiai.

REKLAMA

Diplomatė informavo, kad turistai, norintys gauti Lietuvos vizą, priimami tą pačią dieną, o vizą gauna per 5, skubos tvarka. Pasitaiko atvejų, kai asmenims, atvykusiems iš tolimų Sibiro kraštų, viza išduodama tą pačią dieną.

Kiek didesnių sunkumų su vizų išdavimu yra kaimyninėje Baltarusijoje. Liuda Kleimionova, Lietuvos ambasados Minske ministrė patarėja, teigė, kad pagrindinė problema, su kuria susiduria baltarusiai, yra ta, jog, priešingai negu rusai, jie negali gauti vizos skubos tvarka. Anot diplomatės, Baltarusijos pilietis įprastai Lietuvos vizą gauna per 7-10 dienų, derinimas vyksta su kitomis Šengeno valstybėmis, vizų išdavimas diplomatams nepriklauso vien tik nuo Lietuvos konsulato ar tarnybų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2007 metų išplėtus Šengeno zoną, vienkartinė Lietuvos viza Baltarusijos piliečiams kainuoja 60 eurų.

Lietuvos vizų baltarusiams problemą yra pažadėjęs spręsti ir Premjeras Andrius Kubilius. Jis išreiškė viltį, kad jau kitų metų turistiniam sezonui baltarusiams vizas gauti bus lengviau.

Valstybės sienos su Baltarusija ilgis - 678,819 km, iš jų 379,9 km - sausumos, 298,9 km - vandens siena. Siena pažymėta 1955 sienos ženklais. Ežeruose ir tvenkiniuose ją ženklina 71 plūduras.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų